tromaktiko: Απάντηση σε: "Άμεση Δημοκρατία = Αντικαπιταλισμός;"

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απάντηση σε: "Άμεση Δημοκρατία = Αντικαπιταλισμός;"



Το κινημα αμα θελουμε να ειναι πιστο στην αμεση δημοκρατια και την αυτονομια θα πρεπει να αποκτήσει ταξικα χαρακτηριστικα στην πάλη του και...
αντιεξουσιαστικα χαρακτηριστικα στον τροπο ληψης των αποφασεων. Αλλιως να το αφησουμε απολιτικο, επιφανειακο και ακίνδυνο προς την εξουσια.
Τι σημαινει φιλε μου αραγε, θελω ενα κινημα που θα ενωνει ολους τους Ελληνες? Μηπως πιστευεις οντως σε αυτην την χυδαια φραση " πατριωτη δεν υπαρχει δεξια, δεν υπαρχει αριστερα, μονο κοκκαλα των Ελληνων ιερα". Για μενα αυτο ουσιαστικα σημαινει δεν υπαρχουν εργατες, δεν υπαρχουν αφεντικα και τα συμφεροντα ολων ειναι τα ιδια. Εχω εγω τα ιδια συμφεροντα με τον ΕΛΛΗΝΑ Μπομπολα, η με το αφεντικο μου?. Πραγματικα τα κοινα ενος Ελληνα εργατη με αυτα ενος μεταναστη εργατη που ζει σαν δουλος ειναι περισσοτερα με αυτα ενος Ελληνα αφεντικου, αστου η μικροαστου που πιστεψε στο καπιταλιστικο ονειρο. Και για να παψουμε να εχουμε αυταπατες...θα πρεπει να σταματησουμε να πιστευουμε οτι υπαρχει καλος και κακος καπιταλισμος. Η καλη και κακη εξουσια. Η υγιής και βαρβαρη επιχειρηματικοτητα. Τα αφεντικα ειναι αφεντικα, το κερδος ειναι κερδος, βασικο στοιχειο αυτου του συστηματος που βγαιινει πανω απο την υπεραξια της εργασιας σου. Θα πρεπει να καταλαβεις οτι εμεις οι εργατες, Έλληνες και ξενοι παραγουμε ολο αυτον τον πλουτο της χωρας και αυτοι που τον εχουν δεν ειναι αλλοι απο την μπουρζουαζια, απο τα αφεντικα και απο τους αστους.Αυτοι μας πινουν το αιμα και ο πολεμος που υπαρχει δεν ειναι ουτε μεταξυ λαου και πασοκ, ουτε λαου και ξενων δυναμεων αλλα πολεμος ταξεων. Ταξης εναντιων ταξη. Καταπιεσμενοι εναντια στους καπιτα-ληστες. Αυτους που μας λιστευουν τοσα χρονια. Αυτους που μας εχουν βυθισει στην μισθωτη σκλαβια, στην εκμεταλλευση. Αυτοι που καταστρεφουν το φυσικο περιβαλλον πανω στο ονομα του κερδους.
Ειμαι εναντια στα κομματα, οποτε αυτα που λες για ανταρσυα και συριζα δεν με ενδιαφερουν αλλα εχω ταξικη συνειδηση και ξερω ποιος ειναι ο εχθρος μου.
Και για να σε βοηθησω να τα εξακαθαρισεις λιγακι καλυτερα στο μυαλο σου...
Ο κομμουνισμός ως πολιτικη έννοια σχετίζεται με μια μορφή κοινωνιας επικεντρωμένης σε ένα οικονομικο σύστημα το οποίο θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικα και αποκεντρωμένα, χωρίς αγορα, κρατος ή διακριτές κοινωνικες ταξεις. Σε κάθε περίπτωση στον κομμουνισμό τα μέσα παραγωγης (π.χ. γαίες, εργοστασια, μεγάλες επιχειρησεις) αποτελούν κοινωνική / κοινοτικη ιδιοκτησία και όχι ατομική, ενώ υφίστανται συλλογικη διαχειριση από τους εργαζόμενους με στόχο την κάλυψη των υλικών αναγκών όλων των πολιτών κατά το ρητό «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του»Και υπαρχουν καποια ιστορικα παραδειγματα στα οποια εφαρμοσαν τις κομμουνες. Αυτα δεν ειναι ουτε η σοβιετικη ενωση, ουτε η κινα ουτε η αλβανια, ουτε η κουβα. Αυτα ηταν "σοσιαλιστικα" κρατη ή αλλιως "δικτατοριες του προλεταριατου" οι οποιες και καλα ηλπιζαν να φτασουν στην κομμουνιστικη αταξικη κοινωνια. Μια μαρξιστικη αντιληψη ειναι λοιπον αυτη στην οποια διαφωνουμε εμεις οι αναρχικοι...Ας μην εχουμε αυταπατες, αμεση δημοκρατια σημαινει ισοτητα οικονομικη,κοινωνικη κτλπ κατι που δεν ισχυει στο καπιταλισμο! Ας ριζουμε τον καπιταλισμο λοιπον για να μην πεσει πανω μας...
ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!