tromaktiko: Σήμερα το βράδυ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σήμερα το βράδυ



Σήμερα το βράδυ θα έχω το πρώτο ρεπό μετά από εννέα συνεχόμενες βραδινές βάρδιες στη δεύτερη δουλειά μου...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_9935.html) οπότε μετά τη μεσημεριανή βάρδια στην πρώτη δουλειά μου θα πάω στο σπίτι και θα μείνω μέσα με τα παιδιά μου μπροστά στο χαζοκούτι να περιμένουμε γύρω στις 11 να γυρίσει και ο άντρας μου στο σπίτι από την ολοήμερη κουραστική και κακοπληρωμένη εργασία του.

Όπως και πολύς κόσμος, δεν έχω ιδέα ποιοι γυρίζουν έξω τα βράδια, που πάνε και τι κάνουν ή μάλλον παίρνω μια κάποια ιδέα από την TV και τον Τύπο.

Τα συμπεράσματά μου είναι ότι εκεί έξω βρίσκονται α)κάποιοι επαρχιώτες επιδοτούχοι που τρώνε τα τελευταία τους λεφτά από δήθεν αποζημιώσεις, β) κάποιοι μεγαλοεργολάβοι ή τα μέλη των οικογενειών τους που τρώνε τα υπερκέρδη από τις κρατικές συμβάσεις που σύναψαν με το ελληνικό δημόσιο, γ) τα μέλη των οικογενειών και οι παρατρεχάμενοι κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων της κρατικής και τοπικής αυτοδιοίκησης που ξοδεύουν τους παχυλούς μισθούς και τις μίζες τους και δ) μια μεγάλη ομάδα επιτήδειων που τους ακολουθούν κατά πόδας για να αρπάξουν από αυτούς όσα περισσότερα μπορούν και να διεισδύσουν στις κλίκες τους.

Το κακό βέβαια, φίλε μου, δεν είναι ότι αυτοί είναι έξω και διασκεδάζουν εις υγείαν του κορόιδου. Το κακό είναι ότι το λογαριασμό τον στέλνουν πάντα στο τέλος σε εμένα...

Αναγνώστης

------------------------------

Έτσι είναι ο Έλληνας. Καφέ,ξενύχτι, clubbing σε μουράτα μαγαζιά για να πουλήσουμε και λίγο μούρη στη γκόμενα, parking (παράνομο +10 Ευρώ), στην ουρά στημένοι και λίγη αγωνία να μην φάμε πόρτα, ποτά, τσιγαράκια μυρωδάτα, κλπκλπκλπ. Ο ψευτογκλάμουρας Έλληνας με τις 10 πιστωτικές και τα 10 δάνεια που θέλει να πουλάει και μούρη.Εμ, γι'αυτό πήγαμε όλοι κατά διαόλου.Σου είπε ποτέ ο Γιωργάκης ότι μια ζωή θα είναι τα πράγματα έτσι? Σου υπέγραψε κανείς ότι θα 'χεις για πάντα τη δουλειά σου? Όχι. Όχι βέβαια ότι δικαιολογώ όλη αυτή τη σαπίλα, τη πολιτική Λέραααααα (που λέει κι η "Αντιπρόσωπος" στην Αννίτα!) αλλά έτσι είναι.Βλέπεις τα ρεπορτάζ των εκπομπών στα καφενεία και κλαίγονται οι γέροι για τις συντάξεις και ότι δεν έχουν να φάνε κλπ.Κατά τ'άλλα μια χαρά δίνουν 100-150 το μήνα να παίρνουν τσιγάρα.Γι'αυτά έχουν και για φαί δεν έχουν? Άξιοι της μοίρας μας! Είναι αυτό που λένε όλοι.Ο Έλληνας πάτωσε γιατί έμαθε να καταναλώνει πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί.Παρακαλούσαμε παλιότερα τις τράπεζες να μας βγάλουν δάνεια (ε να μην πάρουμε κι εμείς την αμαξάρα μας? πώς πήρε ο γείτονας?), και τώρα τις βρίζουμε που ζητάνε τα δανεικά! Οι γυναίκες έβγαζαν πιστωτικές για να παίρνουν τσάντες και παπούτσια! Νόμιζαν ότι οι πιστωτικές είναι τζάμπα! Δεν μιλάω για το τι γίνεται καθημερινά έξω.Ο καθένας παρκάρει όπου γουστάρει, τα 9 στα δέκα μηχανάκια περνάνε με κόκκινο, μετά σκοτώνονται και μετά φταίνε οι ασυνείδητοι οδηγοί, οι ταξιτζήδες σε κλέβουν, τα supermarkets σε κλέβουν, εσύ μετά κλέβεις την προτεραιότητα του άλλου στην ουρά κουτοπόνηρα, τα σκουπίδια μας έξω από το παράθυρο, οι παραλίες γεμάτες αποτσίγαρα και καλαμάκια, και μετά θέλουμε και κράτος.Αφού κι αυτοί που μας κυβερνούν σαν κι εμάς είναι.Ένα κομμάτι μας.Δεν είναι Αρειανοί.Ελληνάρες καθαρόαιμοι...

Αναγνώστης

------------------------------

Δηλαδη φιλε μου εσυ πιστευεις πως αυτος που σκεφτεται πως θα αγορασει γαλα και ψωμι αυριο θα ειναι σημερα στα μπουζουκια?Αυτος που δεν εχει να πληρωσει το ενοικιο θα παει στην ξαπλωστρα των 10 ευρω για μπανακι? Αυτος που παρατησε το αυτοκινητο και κινειται με το ποδηλατο λογο αυξησης της βενζινης θα παρει το τζιπ και θα κοβει βολτες?Ας σταματησουμε να πιπιλιζουμε την ιδια κασσετα.Φυσικα και υπαρχουν πολλοι που τα εχουν και δεν τους καιγεται καρφι, ειτε γιατι τα εχουν πολλα ειτε γιατι δεν τους νιαζει.Τι θες να πεις,πως επειδη μεχρι και πριν 1-2 χρονια τα μπουζουκια και τα κλαμπ γεμιζαν φταιμε εμεις που φτασαμε σε αυτην την κατασταση και φεραμε την κριση? Τι να καναμε δηλαδη να καθομασταν σπιτια και να λεγαμε "θα ερθει κριση να μην βγουμε αλλο". Σιγουρα υπηρξαν πολλοι αφελεις που εκαναν δανεια για να τα ξοδεψουν σε αχρηστα πραματα οπως καινουριο αμαξι,ρουχα,διακοπες κτλ.Ελπιζω να εχεις καταλαβει τι εννοω.Να σημειωσω πως τα μπουζουκια,οι γκλαμουριες και οι ξαπλωστρες δεν ειναι του στυλ μου αλλα ας λεμε τα πραματα με το ονομα τους.ΟΛΟΙ εχουμε δικαιωμα σε μια αξιοπρεπης ζωη και αυτο διεκδικουμε.

Αναγνώστης

------------------------------

Θα διαφωνήσω εν μέρει γιατί προσωπικά πιστεύω ότι κανείς από τους παραπάνω δεν θα ρίσκαρε το τομάρι του για να κατέβει σε διαδήλωση αυτών των ημερών. Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των συγκεντρώσεων αποτελείται από ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και η κατάσταση τους θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με τα νέα μέτρα.
Και δυστυχώς μαζί με τους "έχοντες" έχουν μπει και αυτοί στο στόχαστρο των νέων μέτρων, και αν για τους έχοντες τα νέα μέτρα σημαίνουν μείωση πολυτέλειας για την μικρομεσαία τάξη σημαίνουν λιτότητα, εξαθλίωση και μιζέρια!

Βέβαια ανάμεσα στο πλήθος θα βρίσκονται και αγωνιστές, πατριώτες και από την άλλη κερδοσκόποι και κάθε λογής καιροσκόποι δεν αντιλέγω σε αυτό.

Όμως δεν έχουμε έρθει σε αυτή την ζωή για να την ζήσουμε μίζερα! Η διασκέδαση είναι απαραίτητη για μία ισορροπημένη και υγιής ζωή. Βέβαια όχι στον βαθμό η διασκέδαση να είναι συνάρτηση με το πόσο πολλά θα χαλάσει κανείς!
Και το λέω επειδή ανέφερες εκτός των άλλων τον καφέ και την έξοδο σε club. Δεν ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο μόνο για να διαβάζουμε, να σπουδάζουμε, να πίανουμε μία 10 ωρη καθημερινή δουλειά, να γυρίζουμε σπίτι πτώμα και επιπλέον να βλέπουμε τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Γιατί όσο μεγαλύτερη η λιτότητα τόσο μεγαλύτερη και η εκμετάλλευση! Ήδη όπως πάνε τα πράγματα όποιος θα έχει δουλειά 10-11 ώρες τελικά θα θεωρείται και τυχερός! Όσο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν club, πίστες κτλ να είσαι σίγουρος ότι χαίρουν άκραν της ε! ύνοιας του κράτους και της εφορίας.. με το αζημίωτο βέβαια! 

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!