tromaktiko: "Σήμα κινδύνου" από τους τουριστικούς φορείς

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

"Σήμα κινδύνου" από τους τουριστικούς φορείς



"Σήμα κινδύνου" από τους τουριστικούς φορείςΈκκληση προς κάθε κατεύθυνση απευθύνουν οι τουριστικοί φορείς για να προστατευθεί η εικόνα της Ελλάδας, που είχε και πάλι την “τιμητική” της -με αρνητική προβολή- από το σύνολο των ξένων ειδησεογραφικών μέσων, ενώ υπήρξαν και κράτη που...
εξέδωσαν τουριστικές οδηγίες συνιστώντας στους πολίτες τους να αποφύγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Διαχειρίσιμη, χαρακτηρίζει την κατάσταση ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης και σημειώνει ότι ο αντίκτυπος από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας είναι μικρός, αφού την ώρα που το Σύνταγμα «φλεγόταν» χιλιάδες τουρίστες απολάμβαναν ήσυχες διακοπές στα ελληνικά νησιά, αλλά και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στις πλαζ της Αττικής.
Μάλιστα όπως λέει, είναι μεγαλύτερες οι επιπτώσεις από τις πρόσφατες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση πτήσεων, όπως και των απεργιών στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί τουρίστες δεν μπόρεσαν να φτάσουν εγκαίρως στους προορισμούς τους, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντική οικονομική επιβάρυνση.
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν για άλλη μια φορά οι τουριστικοί φορείς της χώρας και ζητούν «μορατόριουμ» για να μην επαναληφθούν τα έκτροπα της περασμένης βδομάδας.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας, σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι θα πρέπει αν υπάρξει ψυχραιμία από όλες τις πλευρές -δεδομένου ότι έρχονται δύσκολες ώρες για την ελληνική κοινωνία- προκειμένου να μην υπονομεύεται ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί και την μεγαλύτερη ελπίδα για ανάπτυξη της οικονομίας, εξασφάλιση θέσεων εργασίας και έξοδο από αυτή την πρωτόγνωρη κοινωνική, τελικά, κρίση, την οποία διερχόμαστε ως χώρα.
Το δυσάρεστο είναι ότι η Αθήνα είναι «η μεγάλη χαμένη» των επεισοδίων καθώς δύσκολα θα παραμείνουν τουρίστες στην πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας. Μάλιστα η εκκένωση των πολυτελών ξενοδοχείων της Πλατείας Συντάγματος, σηματοδοτεί ότι η σεζόν έκλεισε πολύ πρόωρα για την Αθήνα, και μάλιστα την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι Αγώνες των Special Olympics.
Ρώσοι, Γάλλοι, Ιταλοί και Αυστριακοί «επιμένουν ελληνικά»
Οι αφίξεις και από τις τέσσερις αυτές χώρες εμφανίζουν σημαντική άνοδο, ενώ αντίθετα συγκρατημένα είναι τα ποσοστά ανόδου από τις παραδοσιακές αγορές της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού εκτιμούν ότι τα πρόσφατα επεισόδια, δεν θα οδηγήσουν σε μαζικές ακυρώσεις και μάλιστα αναφέρουν ότι η Ελλάδα φέτος είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός σε επίπεδο τιμών, καθώς πολλά ξενοδοχεία προχώρησαν σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές από τις ξενοδοχειακές μονάδες πολλών αστέρων μέχρι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν υποχωρήσει σημαντικά και ξεκινούν από τα 35 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.
Πηγή:www.capital.gr
 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!