tromaktiko: Η δικαίωση του ανδρός

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η δικαίωση του ανδρός



του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Σαν πύργος φτιαγμένος στην αμμουδιά των μαγευτικών Χάμπτονς, που τον πήρε το κύμα του Ατλαντικού κατέρρευσαν οι...
σαθρές κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος – Καν.

Το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ και υποψήφιος για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, ετοιμάζεται να πετάξει σαν λεύτερο πουλί και να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη (που θα βρει καλύτερα βέβαια;) με το κούτελο καθαρό.

Εδώ, στο pontiki.gr, σας είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη μέρα να κρατάτε μικρό καλάθι. Στην Αμερική τέτοιες απόπειρες εκβιασμού και εύκολου κέρδους είναι σύνηθες φαινόμενο αλλά η παγίδευση ενός διάσημου άνδρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Πέραν των όποιων αντιπαραθέσεων στο αν υφίσταται η κατηγορία του βιασμού (θυμάμαι κάτι παλιότερους όταν ήμουν παιδί να λένε «έλα μωρέ, αν δεν της αρέσει ντύνεται και φεύγει»), ήταν νομοτελειακό να αποδειχθεί σκευωρία σε βάρος του γοητευτικού ψαρομάλλη πολιτικού.

Η 32χρονη μετανάστρια από τη Γουϊνέα, νόμιζε ότι βρήκε την γη της επαγγελίας. Κάνοντας παρέα με άλλους Αφρικανούς μετανάστες, παιδιά με υπόβαθρο και σπουδές στο εμπόριο της ντρόγκας και άλλων αγαθών, νόμιζε ότι ο δρόμος προς το κέρδος είναι στρωμένος με κλινοσκεπάσματα, σαν αυτά που η ίδια άλλαζε στο ξενοδοχείο όπου δούλευε σαν καμαριέρα.

Φορώντας τη κοντή και στενή στολή, φετίχ για κάποιους άνδρες, προφανώς του κουνήθηκε λίγο του Ντομινίκ. Ο γερο – μπερμπάντης κάτι θα της είπε, μπορεί και να άπλωσε λιγάκι το χέρι του. Στο κάτω – κάτω προκλήθηκε. Όμως από την πρώτη μέρα φώναζε ότι είναι αθώος. Και δικαιώθηκε πανηγυρικά από τις συνεχείς αντιφάσεις της 32χρονης που ενώ θα μπορούσε να βγάζει μια χαρά χρήματα κάνοντας ό,τι και τόσα άλλα εργαζόμενα κορίτσια που βγάζουν το ψωμί τους στη βιομηχανία του σεξ, προτίμησε να πάει για τα πολλά. Και έχασε και τα λίγα.

Ο Στρος – Καν θα γυρίσει δικαιωμένος στα πάτρια και μάλιστα δεν αποκλείεται να διεκδικήσει το χρίσμα. Οι υποστηρικτές του λένε ότι υπήρξε «δάκτυλος Σαρκοζί» στην υπόθεση.

Σε γκάλοπ – αστραπή στη Γαλλία, το 50% των υποστηρικτών του σοσιαλιστικού κόμματος βλέπει θετικά την κάθοδο του Στρος – Καν στην κούρσα για την προεδρία ενώ στο αριστερό ρεύμα, ο Ντομινίκ φτάνει μέχρι και το 60%!
Γιατί, πάνω απ’ όλα είναι άντρας. Και αποδεδειγμένα…
http://topontiki.gr/article/19028
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!