tromaktiko: Απάντηση στο: "Ό,τι έχετε ευχαρίστηση"

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Απάντηση στο: "Ό,τι έχετε ευχαρίστηση"



Παίρνοντας θάρρος από την υπογραφή σας ως "αγανακτισμένη Χριστιανή" (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_7918.html) θα σας έλεγα ότι αφού σας πνίγει το δίκιο θα μπορούσατε να προσφύγετε στην Αρχιεπισκοπή και να πείτε τον πόνο σας ή αν θέλετε να καταγγείλετε το γεγονός.Ακόμη και τηλεφωνικά...
Τώρα, επειδή τυχαίνει να εκκλησιάζομαι στον συγκεκριμένο ναό κατά καιρούς γνωρίζω ότι έχει άριστους λειτουργούς και πολύ πολύ φιλικούς και ανθρώπινους. Τώρα το θέμα των εξόδων του ναού και αυτά που δίνουν οι μετέχοντες των Μυστηρίων έχουν αναλυθεί πολλές φορές και δεν χρειάζεται επανάληψη. Όσο για τα ρούχα που τα πέταξαν σε μια γωνιά και δεν μπορέσατε να βγάλετε φωτό τι να σας πω; Ότι μου φαίνεται η περιγραφή τραβηγμένη από τα μαλλιά; Σε όλες τις βαπτίσεις σε μια γωνιά πηγαίνεις και αλλάζεις το μωρό. Τι θέλετε καμία αλάνα; Ή μήπως καμία θεατρική σκηνή; Γι' αυτό πάμε (για τις φωτό και το θεαθήναι) ή για την ευλογία του Θεού στα μυστήρια; Δυστυχώς όμως, γι' αυτό γίνονται. Για το θεαθήναι και να "πουλήσουμε μούρη". Η ευλογία του Θεού που επιζητούμε μέσω αυτών των μυστηρίων έχει τεθεί στη γωνία και όχι τα ρούχα.
Να σας ζήσουν και οι νεόνυμφοι και το βαπτιστήρι σας και φυσικά και το παιδάκι σας. Και σαν Χριστιανή σκεφτείτε αυτό. Πηγαίνετε το παιδάκι σας να το βαπτίσετε σε κάποιο μοναστήρι για να ευχαριστήσετε κάποιον Άγιο για την βοήθειά Του.


ΑΝΑΓΝΏΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!