tromaktiko: Το μωρό μου δεν συγκεντρώνεται όταν θηλάζει…

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το μωρό μου δεν συγκεντρώνεται όταν θηλάζει…



Το μωρό σας δεν καταφέρνει να συγκεντρωθεί όταν το θηλάζετε, με αποτέλεσμα να περνάει πολύ ώρα πάνω στο στήθος σας χωρίς να τρώει;

Δεν πρέπει να το παραμελήσετε. Είναι μία συνήθεια που τα μωρά υιοθετούν εύκολα και είναι πολύ δύσκολο να τους την κόψετε.
Βασική αρχή του θηλασμού, είναι το μωρό σας να πεινάει και να θέλει γάλα και όχι απλά να βρει έναν τρόπο να νανουριστεί.
Αν λοιπόν είστε βέβαιες ότι το μωρό θέλει να φάει, αλλά δεν συγκεντρώνεται στο στήθος σας και στο πως θα θηλάσει, προσπαθήστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που τους αποσπάει την προσοχή και να τα απομακρύνετε από την… πηγή του κακού!
Παραδείγματος χάρη αν νομίζετε ότι η τηλεόραση λειτουργεί αρνητικά, κλείστε τη. Ακόμα και ο έντονος θόρυβος ή η φασαρία που ακούγεται μέσα στο σπίτι, μπορεί να κάνει το μικρό σας να ψάχνει να βρει από πού προεέρχεται ο θόρυβος.
Αλλα μωρά δείχνουν πιο αφοσιωμένα στο θηλασμό, αν κινούνται! Δοκιμάστε λοιπόν να θηλάσετε περπατώντας πάνω κάτω στο σπίτι σας ή σε μία κουνιστή πολυθρόνα!
Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο είναι η φωτεινότητα του δωματίου που θηλάζετε, γιατί μπορεί το μωρό σας να μην θέλει το απόλυτο σκοτάδι, αλλά και ούτε άπλετο φως.
Βεβαιωθείτε ότι το στήθος σας παράγει αρκετό γάλα, γιατί αν δεν παράγει, τότε το μωρό φυσιολογικά απογοητεύεται και παρατάει την προσπάθειά του.
Μην τα παρατάτε έτσι εύκολα! Επιμείνετε και δεν θα το μετανιώσετε.
mother.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!