tromaktiko: Νέες αιματηρές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Νέες αιματηρές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα



Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη ρίψη... παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, τραυματίζοντας ελαφρά πέντε Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ιατρικές παλαιστινιακές πηγές.

Η τελευταία επιδρομή έπληξε τρεις στόχους, δύο στην πόλη της Γάζας και μια στη Χαν Γιούνις, νοτιότερα, διευκρίνισαν αξιωματούχοι ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Όλες αυτές οι θέσεις είναι βάσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, υπό τον έλεγχο του οποίου τελεί η Λωρίδα της Γάζας, και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιθέσεις εναντίον έξι στόχων, εκ των οποίων δύο ήταν υπόγειες σήραγγες μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας.

Οι άλλοι στόχοι, σύμφωνα με το στρατό, χρησιμοποιούνται από ένοπλες οργανώσεις που επιχειρούν εναντίον του Ισραήλ.

Οι νέες επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μετά τη ρίψη τουλάχιστον πέντε ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες ερρίφθησαν ρουκέτες και πραγματοποιήθηκαν επιδρομές αντιποίνων, έχει ενταθεί η βία στον τομέα αυτό από τον Απρίλιο, όταν ένας αντιαρματικός πύραυλος από τη Γάζα έπληξε ισραηλινό σχολικό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας έφηβος.

Το Ισραήλ απάντησε με σειρά επιδρομών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι. Ο στρατός προειδοποίησε ότι "δεν θα ανεχτεί καμιά απόπειρα που θα έπληττε ισραηλινούς πολίτες ή στρατιώτες και ότι θα απαντήσει με αποφασιστικότητα σε κάθε απόπειρα προσφυγής στην τρομοκρατία κατά του εβραϊκού κράτους".

Ύστερα από τουλάχιστον δύο μήνες ηρεμίας, τα ένοπλα επεισόδια έχουν ενταθεί εδώ και μερικές εβδομάδες στα σύνορα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!