tromaktiko: Άκαρπες προς το παρόν οι έρευνες για την τραγωδία στο Μουμπάι

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Άκαρπες προς το παρόν οι έρευνες για την τραγωδία στο Μουμπάι



Η ινδική αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών της τριπλής επίθεσης στη Μουμπάι (Βομβάη) που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, αλλά μέχρι... τώρα δεν έχει σημειωθεί καμιά πρόοδος και η έρευνα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι αστυνομικοί φοβούνται ότι οι καταρρακτώδεις βροχές της εποχής των μουσώνων που πλήττουν την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας εδώ και 48 ώρες θα εξαφανίσουν σημαντικά στοιχεία από τα σημεία των εκρήξεων.

Η αστυνομία έχει αρχίσει να εξετάζει τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης στις τρεις περιοχές που αποτέλεσαν τους στόχους των επιθέσεων. Από τις έρευνες των ειδικών στα ερείπια προέκυψε ότι οι βόμβες περιείχαν νιτρικό αμμώνιο, ένα λίπασμα που χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Χθες ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του κρατιδίου Μαχαράστρα παραδέχτηκε ότι οι μουσώνες εμποδίζουν τις προσπάθειες της σήμανσης.

"Εξαιτίας των βροχών θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μας παραδώσουν τα νέα στοιχεία για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς", παραδέχτηκε ο Ρακές Μαρία, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Π.Τσινταμπαράμ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι οι δράστες της επίθεσης ίσως να είναι "μια μικρή ομάδα που δρα παράνομα", χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Την ευθύνη για τις προηγούμενες επιθέσεις στην Ινδία έχουν αναλάβει δύο ισλαμιστικές ομάδες: οι Ινδοί Μουτζαχεντίν και η οργάνωση Λασκάρ -ι-Τάιμπα, με έδρα το Πακιστάν. Το Νέο Δελχί κατηγορεί την οργάνωση για τις αιματηρές επιθέσεις στην πόλη Μουμπάι τον Νοέμβριο του 2008 με 166 νεκρούς.

Ο ινδικός Τύπος αναφέρεται στις έρευνες με σχόλια όπως: "η αστυνομία στην ομίχλη", "η κυβέρνηση στο σκοτάδι".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!