tromaktiko: Καταγγελία για Φουρλή

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Καταγγελία για Φουρλή



Πριν από 5 χρόνια προμηθεύτηκα ένα ψυγείο Liebherr, το οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η εταιρεία Φουρλής.
Πριν από μερικούς μήνες το ψυγείο άρχισε να έχει κάποια προβλήματα. Ειδοποίησα το service να έρθει να δει το πρόβλημα. Πέραν από την χείριστη αντιμετώπιση του service, πέραν από το γεγονός ότι σε κάθε περιοχή υπάρχει μόνο ένας εξουσιοδοτημένος επισκευαστής από την εταιρεία Φουρλής και πρέπει υποχρεωτικά να απευθυνθείς σε αυτόν, είναι η μοναδική φορά που διαπίστωσα … «τηλεφωνική» διάγνωση του προβλήματος. Ο τεχνικός ήρθε στο σπίτι και, χωρίς να ψάξει την πραγματική βλάβη του ψυγείου, άλλαξε ένα μηχάνημα, χρέωσε €100 και έφυγε.

Μετά από 1 εβδομάδα και αφού το πρόβλημα του ψυγείου δεν είχε επιλυθεί, τηλεφωνώ και πάλι στον τεχνικό για να τον ενημερώσω ότι δεν λύθηκε το πρόβλημα. Αφού περνάει άλλη μια εβδομάδα, ο τεχνικός έρχεται στο σπίτι και τότε πλέον έκανε διάγνωση του προβλήματος και διαπίστωσε ότι το ψυγείο έχει βλάβη η οποία δεν επιδιορθώνεται. Στην ερώτησή μου ότι το ψυγείο είναι μόλις 5 ετών και πως γίνεται να έχει πρόβλημα που δεν διορθώνεται, η απάντηση ήταν ότι μερικές φορές παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα.

Αμέσως επικοινώνησα με την εταιρεία Φουρλής, στην οποία ανέφερα το θέμα και η απάντησή τους ήταν ότι δυστυχώς το ψυγείο είναι εκτός εγγύησης και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Οπότε κύριοι στην εταιρεία Φουρλής, θεωρείτε ότι είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι τα ψυγεία Liebherr έχουν μια διάρκεια ζωής 5 ετών!

Ο τεχνικός από το service, αφού διαπίστωσε ότι το πρόβλημα είναι από ελάττωμα στο ψυγείο και όχι από πλημμελή συντήρηση, με ενημέρωσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, και επειδή ακριβώς είναι εκτός εγγύησης, συνηθίζεται η εταιρεία να δίνει μια σημαντική έκπτωση για την αγορά νέου ψυγείου. Ανέφερα το σημείο αυτό στην εταιρεία και η υπάλληλος, αφού έψαξε το θέμα μου ανέφερε ότι μπορώ να έχω μια έκπτωση της τάξεως του 30% στην αγορά νέου ψυγείου. Πάω λοιπόν στην έκθεση της εταιρείας Φουρλής, βρίσκω το ψυγείο που με ενδιαφέρει, το οποίο μου λένε από την έκθεση ότι έχει τιμή τιμοκαταλόγου στα €1600. Παίρνω τηλέφωνο στο εμπορικό τμήμα και η κοπέλα με την οποία μιλάω μου αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ψυγείο μπορώ να το πάρω (με την έκπτωση) στα €1420. Στην ερώτησή μου γιατί δεν μου δίνουν το 30% έκπτωση που είχαν αναφέρει, η απάντηση ήταν ότι αυτή είναι η μέγιστη έκπτωση που μπορούν να μου δώσουν.

Στο σημείο αυτό άρχισα να υποψιάζομαι. Πήγα λοιπόν στο κατάστημα Electronet της γειτονιάς μου και τους ζητάω να μου δώσουν μια προσφορά για το συγκεκριμένο ψυγείο και η τιμή που μου έδωσαν είναι … €1400.

Μπράβο στην εταιρεία Φουρλής και στην εμπορική πολιτική της. Μπράβο που κοροϊδεύουν τον κόσμο και δίνουν εκπτώσεις με τιμές … υψηλότερες από αυτές που υπάρχουν στο εμπόριο. Μπράβο που παραδέχεται ότι είναι λογικό η μέση διάρκεια ζωής ενός ψυγείου να είναι τα 5 χρόνια!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!