Τώρα, η τεχνολογία μεταφέρεται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής.
Η ομάδα του Δρ Λιάνγκ Χάο στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ επινόησε ένα σύστημα που λιώνει τη σοκολάτα, τη διοχετεύει στο ακροφύσιο του εκτυπωτή και την αποθέτει σε μια επίπεδη επιφάνεια, ακολουθώντας ένα τρισδιάστατο σχέδιο που βρίσκεται αποθηκευμένο σε υπολογιστή. Όταν το πρώτο στρώμα κρυώσει και στερεοποιηθεί, ο εκτυπωτής προσθέτει το επόμενο, μέχρι να ολοκληρωθεί το σοκολατένιο γλυπτό.
Το σύστημα προορίζεται για τη βιομηχανία τροφίμων, αργότερα όμως οι λάτρεις της σοκολάτας ίσως έχουν την ευκαιρία να παραγγέλνουν σοκολατάκια στο σχήμα της επιλογής τους.