tromaktiko: Επεισόδια - ΜΑΤ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Επεισόδια - ΜΑΤ



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_8874.html
‘Φίλε’ ΜΑΤατζή, που ξεκινάς την υπεράσπιση της παρέας σου κατηγορώντας μας ότι ΕΜΕΙΣ τους ψηφίσαμε (τους κυβερνώντες), μάλλον αγνοείς πως ΟΧΙ, οι περισσότεροι ΔΕΝ τους ψηφίσαμε, και όσοι τους...
ψήφισαν ΔΕΝ τους ψήφισαν για να κάνουν αυτά που κάνουν. Δεν αποποιούμαι της ευθύνης μας ως πολίτες, αλλά ούτε και μπορείς να μας κατηγορείς για τις πράξεις των πολιτικών που κάνουν ότι γουστάρουν από την στιγμή που θα εκλεγούν, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να τους ρίξουμε με κάποιο δημοψήφισμα, ή να τους σύρουμε στα δικαστήρια με την κατηγορία της εξαπάτησης, καθώς δεν έκαναν τίποτα από το προεκλογικό τους πρόγραμμα.
Παίρνω τώρα τα επιχειρήματα σου ένα ένα, για να καταλάβω και εγώ τις μπούρδες που ισχυρίζεσαι. Λες ότι είσαι υποχρεωμένος να μην αφήσεις το πλήθος να μπει στην Βουλή. Όπως όμως είσαι υποχρεωμένος να εξασφαλίσεις και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ειρηνική διαδήλωση, όπως και το δικαίωμα της σωματικής του υγείας, όπως και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Αντ’ αυτού, όπως δείχνουν φωτογραφίες που κυκλοφορούν άπειρες στο ίντερνετ, εσείς ξεκινήσατε την ημέρα σας κάνοντας το σύμβολο της νίκης με τα δάχτυλα, χτυπήσατε ανθρώπους κάθε ηλικίας, και κάνατε ‘βόλτες’ με τις μηχανές σας μέσα από ταβέρνες και καφετέριες.
Το να μην μας αφήσεις να μπούμε στην Βουλή είναι δεκτό, είναι η αποστολή σας. Αλλά αυτό εννοεί μια αμυντική στάση, και όχι μια μαζική και φονική επίθεση κατά χιλιάδων, με σκοπό να μην ξαναπατήσουν σε απόσταση χιλιομέτρων από το Σύνταγμα. Και ξέρεις καλύτερα από εμάς πως η δική σας βία γεννά καινούργια βία, και παρόλα αυτά την καταχράζεστε στο όνομα της τάξης. Πες μου ειλικρινά, πότε είδες βία από τους αγανακτισμένους όλες αυτές τις μέρες;
Και μετά μας λες πως τα χημικά είναι ο ηπιότερος τρόπος αυτοπροστασίας σας από τις διάφορες ομάδες, που όπως αποκαλύπτεις παρακάτω είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι που δεν σας αφήνουν να τους πιάσετε, και επειδή δεν σας αφήνουν να τους πιάσετε αρχίζετε στο ξύλο και στα χημικά αυτούς που μπορείτε να πιάσετε. Και κατακρίνεις περισταστικά όπως αυτό του παππού με την ελληνική σημαία, που έτυχε να τον βγάλουν φωτογραφία, και το αποκαλείς μεμονωμένο, όταν εκατοντάδες άλλοι πολίτες δεν έτυχε να βγουν φωτογραφία την ώρα που τους δέρναν. Και να σου θυμίσω πως η λέξη ‘αυτοπροστασία’ που επικαλείσαι, στην θέση που διάλεξες να υπηρετήσεις είναι σημαντική, αλλά υποδεέστερη της ‘προστασίας’ που οφείλεις να παρέχεις στους πολίτες σαν αστυνομία, που αυτοί οι ίδιοι σε πληρώνουν για να κάνεις. Και αυτό είναι ένα χρέος που το διάλεξες συνειδητά με την καταταγή σου στο αστυνομικό σώμα, να θέσεις την προστασία του πολίτη πάνω από όλα, ακόμα και πάνω από την δική σου.
Όσο για το ότι σου ζητάνε να παραιτηθείς, ποιος σου ζήτησε κάτι τέτοιο; Σίγουρα όχι η πλειοψηφία του κόσμου. Όλοι εμείς, το μόνο που σας ζητάμε είναι να φερθείτε ανθρώπινα και δημοκρατικά, και όχι σαν ζώα που τα ξαμολάνε ελεύθερα για να σκορπίσουν το χάος, την βία και τον τρόμο.
Τέλος, όσο αφορά την πρόταση σου, θέλω να πιστεύω πως είναι αυτό που φαίνεται, ότι δηλαδή μιλάς σαρκαστικά. Και αν, όπως καταλαβαίνω από το γραπτό σου, κατακρίνεις όλα αυτά που έγιναν στο Σύνταγμα αλλά αναγκάστηκες να τα κάνεις, δείξε μου έστω και μία ενέργεια που έκανες για να διαμαρτυρηθείς στους ανώτερους σου όταν πήγες για δουλειά την επόμενη ημέρα. Και τότε θα ξεχάσω όλα τα προηγούμενα επιχειρήματα που σου έγραψα και θα δεχτώ πως έχεις δίκιο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!