Εξακολουθούν να διαφωνούν σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη κρίση με την οποία το ενιαίο νόμισμα βαρύνει το ευρωπαϊκό χρέος", σχολιάζει ο συντάκτης.
Επισημαίνει ότι η κατάσταση απαιτεί ενηλίκους και ενήλικοι δεν υπάρχουν ούτε στην Ουάσιγκτον ούτε στις Βρυξέλλες και σχολιάζει ότι παρά την ανάλογη κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, κανείς δεν φτάνει τα επίπεδα ανευθυνότητας και έλλειψης θάρρους των ηγετών της Ευρωζώνης.
"Εδώ και μήνες διαφωνούν αναφορικά με την εφαρμογή ενός δεύτερου σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ οι δισταγμοί τους και η διχογνωμία τους οδήγησαν τις αγορές στο να χάσουν την εμπιστοσύνη τους", σημειώνει.
Η νομισματική ένωση, όπως τονίζει, βρίσκεται σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα της οικονομικής της ισχύος.
Σημειώνει μάλιστα ότι πέρα από την Ελλάδα, χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία βλέπουν τα επιτόκια να ανεβαίνουν στην αγορά του χρέους τους.
"Ελλείψει πολιτικής ηγεσίας, λογομαχούμε για τους όρους της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας. Μα, κύριοι υπουργοί, είναι σαν να ασχολείστε με ένα συνάχι, ενώ ελλοχεύει ο καρκίνος", υπογραμμίζει.
Σε δημοσίευμα των "Financial Times", ο συντάκτης καταλογίζει εφησυχασμό στους Ευρωπαίους ηγέτες "που θεωρούν ότι η κρίση μπορεί να περιμένει για μετά τις διακοπές".
Επικρίνοντας κυρίως το Βερολίνο, καταλήγει επισημαίνοντας ότι"η Ιστορία δεν έχει συγχωρήσει όσους απλώς ήταν θεατές όταν η Ρώμη καιγόταν".