tromaktiko: Κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο



Έχουν ενημερώσει τον κο Υπουργό ότι σε Διεύθυνση του Στρατού Ξηράς υπάρχει στέλεχος που υπηρετεί στο γραφείο μεταθέσεων για πάνω από εξαετία?
Νόμιμο κύριοι μπορεί να είναι αλλά δεν θα ήταν ποιό δίκαιο τα πρόσωπα που είναι σε αυτά τα πόστα να αλλάζουν συχνά?

Για να μη θεωρηθεί ότι γράφω για λόγους ρεβανσιστικούς θα πω το εξής. Ας μη μετατεθεί, ΑΛΛΑ ας αλλάξει γραφείο και από τον ένα όροφο να πάει στον άλλο.

Έχουν ενημερώσει τον κο Υπουργό πόσα στελέχη έχουν στην ίδια φρουρά για πάνω από 6-7 χρόνια? Για να δούμε φέτος, θα πιάσουν τα 8 χρόνια?
Έχουν ενημερώσει τον κο Υπουργό για την ''πατέντα'' της απόσπασης? Δηλαδή στέλεχος να μετατίθεται σε διαφορετική μονάδα στην ίδια πόλη και μετά από δύο ή τρεις μήνες να ξαναγυρίζει με απόσπαση ΑΛΛΑ να θεωρείτε μετατιθέμενο.

Είναι πολλά κύριε Υπουργέ αυτά που δεν σας έχουν πει και πρέπει να αλλάξουν όχι μόνο στο θέμα των μεταθέσεων, αλλά και των τοποθετήσεων.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι επιτελείς σας είναι να ζητήσουν από τους Αρχηγούς δύο καταστάσεις. Η μία να έχει στοιχεία για το πόσα στελέχη έχουν στην ίδια φρουρά για πάνω από πενταετία και με ποια κριτήρια και η δεύτερη να αναφέρει τις εκπαιδεύσεις των στελεχών.

Είναι σωστό που το Ελληνικό δημόσιο δαπανά χρήματα για να εκπαιδεύει στελέχη αρκεί ο εκπαιδευόμενος να αξιοποιηθεί και σωστά για να πιάσουν τόπο τα χρήματα του δημοσίου.(Έχει γίνει στο παρελθόν) Είναι κρίμα να υπάρχουν στελέχη με πτυχία (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) που τα πλήρωσαν μόνοι τους και να μην τα αξιοποιεί η υπηρεσία όταν τοποθετούνται στους σχηματισμούς και στις μονάδες σε κάποια γραφεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα. Αλήθεια τους ατομικούς φακέλους δεν τους βλέπουν?

Θα κλείσω αισιόδοξα και θα πω ότι όπως δείχνουν τελικά τα πράγματα κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο στο Υπουργείο Άμυνας. Απλά να μην κάνετε πίσω σε τίποτα. Δεν θέλουμε να απογοητευθούμε.

Ένας αναγνώστης που κάποια στιγμή στο παρελθόν βίωσε έντονα την αδικία.
http://kranosgr.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!