να έχουν λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter, τους οποίους και χρησιμοποιούν κατά κόρον.
Έχει παρατηρηθεί όμως και ακόμη ένα φαινόμενο για τους κατόχους λογαριασμών μεγαλύτερων ηλικιών. Είναι σαφές ότι δεν έχουν όλοι απαραίτητα το ίδιο ενδιαφέρον για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν μέχρι πρόσφατα καμία επαφή με υπολογιστικά συστήματα ούτε σε προσωπικό αλλά ούτε και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η μεγάλη ανάγκη που τους ώθησε όμως στη δημιουργία λογαριασμών κατά κύριο λόγο στο Facebook, είναι η παρακολούθηση της δραστηριότητας καθώς και της συμπεριφοράς των παιδιών τους μέσα από την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Το άγχος του σύγχρονου γονέα έχει πλέον φύγει από την αθώα βόλτα με τους φίλους και τους συμμαθητές και έχει μετατεθεί στο διαδίκτυο, όπου και ελλοχεύουν ορισμένες φορές ακόμη μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Οι ανήσυχοι γονείς λοιπόν δημιουργούν λογαριασμούς, οι οποίοι αρκετές φορές δεν αναφέρουν τα πραγματικά τους στοιχεία διότι θα ήταν δύσκολο για τα παιδιά να αποδεχθούν ως “φίλο” τον γονέατους γιατί δεν θα φαίνονταν καθόλου “cool” στους online φίλους τους.
Με το συγκεκριμένο τρόπο, οι αγανακτισμένοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τυχόν εκτροχιασμούς στη συμπεριφορά των παιδιών τους τα οποία περνούν πολύ χρόνο στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο.
Υπάρχουν όμως και αρκετοί γονείς οι οποίοι δεν γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Facebook και πληρώνουν άλλους για να τους το κάνουν. Δεν θα πρέπει όμως να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους λογικές διότι αν τα παιδιά υποπτευθούν τυχόν παρακολούθηση από τον γονέα, τότε το παιχνίδι εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας θα έχει χαθεί. Η καλύτερη λύση είναι η προτροπή για ενασχόληση με δραστηριότητες εκτός σπιτιού.
http://www.secnews.gr/