tromaktiko: Έρχεται σε δοκιμαστική έκδοση ο Firefox 6

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Έρχεται σε δοκιμαστική έκδοση ο Firefox 6



Η νέα έκδοση του Firefox 6.0 είναι διαθέσιμη σε beta μορφή και εάν όλοι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν...
καλή έκβαση, τότε ο νέος firefox θα είναι διαθέσιμος στις 16 Αυγούστου στο ευρύ κοινό.

Στη νέα έκδοση έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στη βελτίωση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων. Συγκεκριμένα με το νέο χαρακτηριστικό Data Management Window, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τι είδους δεδομένα συλλέγουν για αυτούς οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται. Η πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να γίνει πολύ απλά όταν ο χρήστης πληκτρολογεί “about:permissions” στο πεδίο του URL και στη συνέχεια μπορεί να ελέγξει στοιχεία όπως cookies, δεδομένα περιήγησης, κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες τοποθεσίας. Επιπλέον οι διευθύνσεις που πληκτρολογούνται, υπογραμμίζονται για να έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να βλέπει κάθε φορά πιο προσεκτικά την ιστοσελίδα που επισκέπτεται.

Επιπλέον στη νέα έκδοση περιλαμβάνεται και το Plugin Check, το οποίο βρίσκεται στα πρόσθετα και ελέγχει αυτόματα εάν τα plugins που εγκαθίστανται είναι συμβατά με τον Firefox. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν τη βελτίωση του χρόνου εκκίνησης, αλλά και τη δυνατότητα να μετακινήσετε την Web Console σε άλλα σημεία στο «παράθυρο» ή ακόμη και σε νέο παράθυρο.Πολλές επιπλέον αλλαγές προς όφελος του χρήστη περιλαμβάνονται στη νέα αυτή έκδοση.
http://www.secnews.gr/archives/16913
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!