tromaktiko: O αόρατος εχθρός

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

O αόρατος εχθρός



Πολλοί από εσάς νιώθετε αγανακτισμένοι αλλά δεν μπορείτε να βρείτε ποιος είναι ο εχθρός για να ξεσπάσετε πάνω του. Βλέπετε το κακό που συμβαίνει καθημερινά, αλλά υπάρχει πάντα μία όμορφη δικαιολογία για να σας χρυσώσει το χάπι για τον βιασμό που πρέπει να δεχτείτε. Σωστά;

Για να ξεσκεπάσετε τον αόρατο εχθρό αγαπητοί συμπολίτες πρέπει να μπείτε στο άντρο του εχθρού. Σε εκείνο το μέρος που εμφανίζει όλη του την δύναμη και σφάζει τα θύματα του. Οχι φίλοι μου, δεν σας μιλάω για το κάστρο του δράκουλα ή για τα άγρια δάση που κρύβονται λυκάνθρωποι. Σας μιλάω για τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια είναι το άντρο του αόρατου εχθρού και από αυτά αντλεί την δύναμη του.

Τώρα που μάθατε το άντρο του αόρατου εχθρού, ας ξεσκεπάσουμε και τα τσιράκια του και στο τέλος θα σας πω και τον τρόπο που γίνονται οι σφαγές και οι βιασμοί των θυμάτων. Στα τσιράκια του αόρατου εχθρού ανήκουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι δικαστικοί επιμελητές, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί επιμελητές, οι συμβολαιογράφοι και τέλος οι δικαστές. Τα τσιράκια αυτά είναι τόσα πολλά γιατί το καθένα τσιράκι μπορεί να εκτελέσει μόνο ένα κομμάτι του σχεδίου έτσι ώστε κάποιος αδικημένος να μην μπορεί να αποδώσει ευθύνη σε μία μικρή ομάδα και οι ευθύνες να χάνονται στο "'όχι εγώ, αυτός. Εγώ απλώς κάνω την δουλειά μου".

Να δούμε τώρα και τον τρόπο παγίδευσης των θυμάτων.

Ας υποθέσουμε ότι είστε το υποψήφιο θύμα (βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του θύματος για να νιώσετε τα συναισθήματα). Σε κάποια στιγμή της ζωής θα πάτε στην τράπεζα για να πάρετε ένα δάνειο. Για να αγοράσετε ένα σπίτι, για να κάνετε μία επιχείρηση ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Ενας εκπαιδευμένος προδότης (ο τραπεζικός υπάλληλος) θα σας δώσει το δάνειο και θα σας διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος! Ο ίδιος βέβαια γνωρίζει όλες τις παγίδες που υπάρχουν, έχει εκπαιδευτεί για να κάνει αυτή την δουλειά για αυτό και τον αποκαλώ εκπαιδευμένο προδότη. Βάση νόμου το έγκλημα είναι εκ προμελέτης και κατά εξακολούθηση... αλλά!.... για να διωχθεί αυτό το έγκλημα πρέπει να το κάνει ένα δικαστής, ο οποίος όμως είναι τόσο ανεξάρτητος όσο ένας πουλημένος διαιτητής σε στημένο αγώνα!

Αφού λοιπόν υπογράψατε το δάνειο και πήρατε τα λεφτά έρχεται μία άσχημη στιγμή (λέγε με οικονομική κρίση) και δυσκολεύεστε να πληρώσετε.... και τότε είστε έτοιμος για σφάξιμο.....!!! Ενας τραπεζικός υπάλληλος θα πάει στο δικαστήριο ένα χαρτί, ένας δικαστής θα επικυρώσει το χαρτί, ένας δικαστικός επιμελητής θα σας το θυροκολλήσει.... και από εκεί αρχίζει ο δικός σας Γολγοθάς για να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντας..... Πολλά λεφτά να έχετε στην άκρη για να πληρώνετε δικηγόρους και δικαστήρια... πολύ κουράγιο να έχετε για να αντέχετε όταν σας λένε "δεν γίνεται τίποτα".... τεράστια υπομονή να έχετε όταν τελικώς θα τα χάσετε όλα τα ακίνητα και τα κινητά σας..... Αυτή την παράγραφο ξαναδιαβάστε την για να νιώσετε αυτό το βάρος στην ψυχή σας, σαν να συμβαίνει σε εσάς τώρα.

Αυτό συνέβη σε μένα σήμερα αγαπητοί μου φίλοι και ήταν το κλείσιμο της αυλαίας. Ενας νταβατζής μου πήρε το σπίτι για 120.000 ευρώ. Μισοτιμής ή κοψοχρονιά αν θέλετε. Είχε πλάκα η όλη διαδικασία.... η δικηγόρος της τράπεζας είπε ότι λόγω κρίσης έχει μικρή αξία το ακίνητο... είχε και έναν δικαστικό επιμελητή για μάρτυρα για να επιβεβαιώσει ότι είναι μικρή η αξία του ακινήτου.... και μία δικαστίνα η οποία επικύρωσε την όλη σφαγή. Ολα πήγαν καλά. Εχασα το σπίτι μου για λιγότερο από την μισή του αξία, πλήρωσα τα δικαστικά έξοδα, μου έμεινε και το χρέος.... Είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης. Είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης. Είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης. Απλώς το επαναλαμβάνω για να το καταπιώ γιατί δεν μου κάθεται καλά.

Πριν πείτε την γνώμη σας ξαναδιαβάστε το κείμενο μου από την αρχή. ...... Αν το διαβάσατε να σας πω ότι ξέρω τι σκέφτεστε. Δεν έκανα εκείνο, δεν έκανα το άλλο, ίσως έχω άδικο. Δεν είναι έτσι όμως. Δεν είναι μόνο για μένα. Μπροστά από μένα στο δικαστήριο ήταν υποθέσεις παρόμοιες με την δική μου. Ενας νεαρός έχανε το σπίτι του αξίας 400.000 ευρώ για 150.000 ευρώ δάνειο. Ενας άλλος νεαρός με κτήματα προσπαθούμε να αποτρέψει την τράπεζα να βάλει προσημείωση σε όλα τα ακίνητα για δάνειο που είχε πάρει τις "καλές εποχές".

Δεν ήμουν ο μοναδικός μαλάκας που έχανε την περιουσία του για ένα κομμάτι ψωμί. Είμασταν τρεις. Διαβάζοντας και τον πίνακα των υποθέσεων από τις 60 περίπου υποθέσεις, καμιά σαρανταριά από αυτές ήταν για παρόμοιους λόγους. Είμαστε πολλοί οι μ****ς της υπόθεσης. Πέρασαν οι "καλές εποχές", τώρα είναι "κακές εποχές" άρα πρέπει να κάτσουμε να μας γ****ν.

Αγαπητοί φίλοι, είναι πολλοί οι λόγοι που δεν μου κάθονται καλά και θα τους μοιραστώ μαζί σας.

- Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και το κράτος τις έσωσε. Κατά τα λεγόμενα του κυρίου Βενιζέλου στην εκπομπή του Παπαχελά "δόθηκαν στις τράπεζες 120 δις ευρώ εγγυήσεις του Ελληνικού Κράτους, τις οποίες εξαργύρωσαν στην ευρωπαική τράπεζα". Το ερώτημα μου είναι το εξής: Σώσαμε τις τράπεζες. Εμείς; Δεν αξίζουμε να σωθούμε; Πρέπει να μείνουμε άστεγοι για τιμωρία;
Είναι δικαιοσύνη αυτή; Είναι ισονομία; Πάντως σε επικοινωνία που είχα με το γραφείο του Υπουργού κ. Βενιζέλου, του ζήτησα την γνώμη του, ως υπουργού οικονομικών και ως συνταγματολόγου. Την απάντηση του κ.Βενιζέλου μου ανακοίνωσε προφορικώς η βοηθός του, κυρία Παπακωνσταντίνου. "Δεν γίνεται τίποτα". Μία σαφέστατη απάντηση που έχω ακούσει από όλους τους εμπλεκόμενους διαπλεκόμενους.

- Το Ελληνικό Κράτος χρωστούσε παντού και οι Ευρωπαίοι το έσωσαν. Εμείς; Δεν αξίζουμε να σωθούμε;;;;

- Το Σύνταγμα αναφέρει στο 'Αρθρο 2: (Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας)1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Στην περίπτωση μας γιατί δεν ισχύει αυτό το άρθρο; Στις "καλές" εποχές έχουμε αξία και στις "κακές" εποχές είμαστε τα σκουλήκια που μπορεί να τα πατάει ο κάθε τιποτένιος υπαλληλίσκος που έχει μικρό πουλί/στήθος και θέλει να δείξει την ανωτερότητα του;;;

- Το Σύνταγμα αναφέρει στο άρθρο 1, Παράγραφο 2 και 3 Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, η εξουσία της δικαιοσύνης πως ακριβώς δουλεύει υπέρ μας; ή αν οι τράπεζες και η εφορία είναι ο Λαός και εμείς είμαστε οι μαλάκες που κατούρησαν στο πηγάδι.

- Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργούν οι νόμοι της πρώτης κατοικίας, του ορίου των 200.000 χιλιάδων για τις κατασχέσεις. Πιάνουν όποτε γουστάρουν; έχουν παραθυράκια; Μπάζουν από παντού; Υπάρχουν αυτοί οι νόμοι ή είναι μύθος;;;

- Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δικαστές που έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται το Σύνταγμα, βλέπουν ότι ένα ακίνητο αξίζει 10 και το βγάζουν σε πλειστηριασμό για 3 ή 5.


Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες, ο εχθρός δεν είναι ο κίσιγνκερ, το ΔΝΤ, και οι σιωνιστές. Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι εντός των πυλών και ζει ανάμεσα μας. Είναι ο τραπεζικός υπάλληλος που σου πουλάει το δάνειο και σου κρύβει τις παγίδες. Δεν έχει καμία διαφορά από τον έμπορο ναρκωτικών που σου πουλάει την ηρωίνη. Και οι δύο λένε τι υπέροχα θα περάσεις αλλά κανένας από τους δυο τους δεν λέει τις παγίδες. Ο έμπορος ναρκωτικών πάει φυλακή, ο τραπεζικός υπάλληλος όχι. Ούτε τύψεις έχει. Εχθρός είναι οι εφοριακοί γιατί έχουν την εξουσία να πατήσουν πάνω στα πτώματα μας και να νιώθουν καλά που "δεν γίνεται τίποτα΄'. Εχθρός είναι ο δικαστικός επιμελητής που σου μεταφέρει το χαρτί του χρέους και σου φέρεται λες και χρωστάς σε αυτόν τα λεφτά. Αλλωστε το κάνει μόνο για 150 και άνω ευρώ. Εχετε δει ποτέ νταβατζή να έρχεται να πληρωθεί για την μαφία και να παίρνει αυτός περισσότερα λεφτά για τον εαυτό του από ότι ο μαφιόζος; Μεγαλύτερος από όλους εχθρός είναι οι δικαστές και τα δικαστήρια, γιατί ενώ έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται τους ανθρώπους και έπρεπε να είναι απόλυτοι, δυστυχώς με ηλίθιες δικαιολογίες ευνοούν τις τράπεζες και τις εφορίες. Η μεγαλύτερη κατηγορία όμως που καταλογίζω στους δικαστές είναι ότι όταν βρίσκεσαι σε δυσχερή θέση και χρειάζεσαι την βοήθεια τους, πρέπει να πληρώσεις. Το οξύμωρο όμως είναι ότι δεν έχεις λεφτά επειδή βρίσκεσαι στην δυσχερή θέση. Δηλαδή είσαι καταδικασμένος. Χωρίς σάλιο.


Κλείνοντας να συνοψίσω. Ο λόγος που κατηγορώ όλους αυτούς τους ελεεινούς "επαγγελματίες" είναι ότι τα επαγγέλματα τους αφορούν το κοινωνικό σύνολο και πρέπει να το υπηρετούν. Είναι αυτονόητο. Είναι όμως τόσο διεφθαρμένοι που προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα η υποκρισία τους προκαλεί εμετό. Οπως μου είπε ένας διευθυντής κεντρικού καταστήματος τράπεζας "Ο ρόλος μας είναι άχαρος. Και εμείς δεν θέλουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.... την δουλειά μας κάνουμε".
Δηλαδή, αν αυτοί οι ελεεινοί, τιποτένιοι, επαγγελματίες εγκληματίες ήταν γιατροί, τι θα έκαναν; Οταν αρρωσταίναμε και πηγαίναμε στο νοσοκομείο, αντί να μας θεραπεύσουν θα μας έβγαζαν το συκώτι και τα νεφρά για να τα πουλήσουν;;; Αν είμασταν σε πλοίο εν ώρα τρικυμίας, θα πουλούσατε τα σωσίβια και τις βαλίτσες των επιβατών;;;;
Εγώ επειδή δεν είμαι κακός άνθρωπος, ούτε υποκριτής είμαι, θα ευχηθώ ότι έχετε κάνει να σας το δώσει πίσω ο Θεός πολλαπλάσιο, σε εσάς, τις οικογένειες σας και τα παιδιά σας. Είναι ο Θεός, γνωρίζει καλύτερα και θα σας ανταμείψει αναλόγως. Μην ξεχάσετε να του πείτε τις ίδιες δικαιολογίες, "είναι άχαρος ο ρόλος μας", "την δουλειά μας κάναμε", "δεν γίνονταν τίποτα" και τις υπόλοιπες αρλούμπες που λέτε. Πιστεύω ότι θα γελάσει και αυτός. Μπορεί και να σας περάσει για ηθοποιούς που παίζεται ρόλο σε κάποια σειρά και να πάρετε καλή κριτική!

Το μήνυμα μου προς τους φίλους και συμπολίτες: Ο εχθρός ζει ανάμεσα μας όπως λέει και ο Δημοσθένης Λιακόπουλος. Είναι νεφελίμ, ερπετοειδή μεταμφιεσμένα σε ανθρώπους. Εχουν καταλάβει τις θέσεις των τραπεζικών, εφοριακών, δικαστικών, δικηγόρων και προσποιούνται ότι θέλουν να σας βοηθήσουν. Δεν δείχνουν έλεος σε κανέναν. Σε νταντεύουν μέχρι να πέσεις στην παγίδα και μετά σου την φέρνουν πισώπλατα για να σου πάρουν ότι περιουσία έχεις. Δεν σας ζητάω να με πιστέψετε. Σας ζητάω να πλύνετε τον κώλο σας γιατί θα έρθει η σειρά σας, θέλετε δεν θέλετε, προσέχετε δεν προσέχετε. Τουλάχιστον να είστε πλυμένοι όταν έρθει η ώρα......

Εμένα μου πήραν το σπίτι. Σειρά σας..... Κοινή γαρ η τύχη όπως είπε και ο Παπούλιας.

(και αν θέλετε... διαδώστε το μήνυμα παντού).

Μετά τιμής,
Ενα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος που του κλέψαν την ενέργεια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!