tromaktiko: Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ανοιχτής Θάλασσας 2011

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ανοιχτής Θάλασσας 2011



Σε εξέλιξη βρίσκεται η ΔΙΕΒΑ στις Βόρειες Σποράδες. Μετά από δύο αγώνες το Τσέχικο σκάφος (Three sisters) έκανε την έκπληξη και πέρασε μπροστά εκμεταλλευόμενο την πρωτιά του στο ‘’μικρό’’ αγώνα της διοργάνωσης 28 ν.μ. Δεύτερο ανέβηκε το σκάφος της ALPHA BANK με κυβερνήτη το Θόδωρο Τσουλφά και τρίτο το ALSOUMA – Allianz του Θόδωρου Γεωργιάδη.
Τα δύο αυτά ελληνικά σκάφη προηγούνται και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας το οποίο διεξάγεται παράλληλα με τη ΔΙΕΒΑ 2011.
Στις άλλες κατηγορίες στα ORC A προηγείται το Three Sisters με το Μίλαν Χάσεκ στο τιμόνι, στα ORC B το GRANMA με τον Χριστόφορο Πριτσούλη κυβερνήτη, στα ORC C προηγείται το MEDOUSA II (Στέφανος Κυρατσούς) και στα IRC τα οποία σχηματίζουν έναν στόλο 12 σκαφών το OPTIMUM 3 των Νίκου Λάζου και Περικλή Λιβά πέρασε για 0,21 βαθμούς το JINETERA που έχει στο τιμόνι το Θάνο Ανδρόνικο

Μικρά – μικρά με ενδιαφέρον
Οι Τσέχοι προφανώς δεν ήρθαν μόνο για μπύρες στη Σκόπελο. Μετά από 2 μέρες αγώνων μπήκαν μπροστά στη βαθμολογία της ΔΙΕΒΑ. Οι Βούλγαροι που επανδρώνουν την επιτροπή ενστάσεων είχαν προειδοποιήσει: Οι Τσέχοι και καλοί στην μπύρα αλλά και στην ιστιοπλοΐα.

Μετά το Μιχάλη Σαλπιστή, τον Έλληνα κριτή αγώνων ο οποίος χρειάσθηκε 3 ράμματα στο χέρι μετά την άτυχη στιγμή που είχε εν πλω, ένας ακόμη, ο φωτορεπόρτερ Αργύρης Καραγεωργίου είχε ατύχημα. Στη στεριά όμως…Έπεσε από τη μηχανή του στην προσπάθεια του να ανέβει ψηλά στη χώρα ώστε να έχει καλύτερη οπτική γωνία. Τώρα παρακολουθεί πανοραμικά μεν, αλλά από το κέντρο υγείας δε….  Αυτό ήταν το 3ο περιστατικό. Το πρώτο ήταν με την επέμβαση του ΕΚΑΒ, όταν μετέφερε ιστιοπλόο του ‘’BLUELINE’’, ο οποίος έπαθε λουμπάγκο. Ποιος είπε ότι στα νησιά μας δεν υπάρχει άμεση βοήθεια. Μάλλον για τους υπόλοιπους μήνες εννοούσαν. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!