tromaktiko: Με καθυστέρηση, λόγω σεισμού, θα παραλάβει το διαβατήριό του ο Στρος-Καν

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Με καθυστέρηση, λόγω σεισμού, θα παραλάβει το διαβατήριό του ο Στρος-Καν



Ο μεγάλος σεισμός 5,8 βαθμών που έπληξε την Τρίτη την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών αναγκάζει τον Ντομινίκ Στρος-Καν να περιμένει μία ακόμη ημέρα, για να...
πάρει στα χέρια του το διαβατήριό του, καθώς λόγω του σεισμού όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της Νέας Υόρκης έκλεισαν νωρίτερα.

Έτσι, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ θα περιμένει μέχρι σήμερα, Τετάρτη, για να παραλάβει τα προσωπικά του έγγραφα που θα του επιτρέπουν την έξοδό του από τις ΗΠΑ, μετά την οριστική αθώωσή του από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την υπόθεση βιασμού της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην «Aujourd'hui en France/Le Parisien», ο δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία πρόθεση να δώσει χρήματα στην Ντιαλό.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ένα πράγμα στους Γάλλους: ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν έχει και δεν είχε ποτέ πρόθεση να δώσει χρήματα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο πελάτης του είναι αθώος και η υπόθεση στο αστικό δικαστήριο θα καταρρεύσει, όπως και στο ποινικό.

«Αν οι δηλώσεις αυτής της γυναίκας δεν θεωρήθηκαν μια φορά αξιόπιστες, δεν θα θεωρηθούν την δεύτερη» είπε χαρακτηριστικά ο Μπράφμαν.

Το γεγονός ότι αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν στην ποινική διαδικασία δεν σημαίνει το τέλος της δικαστικής του περιπέτειας.

Οι δικηγόροι της Ντιαλό άρχισαν στις αρχές του μήνα μια διαδικασία σε αστικό δικαστήριο του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, για την επιδίκαση αποζημίωσης για την βλάβη που υπέστη η πελάτισσά τους από την «βίαιη και σαδιστική» σε βάρος της επίθεση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!