tromaktiko: 2o Argo Film Festival

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

2o Argo Film Festival



από το Γραφείο Τύπου
Η πόλη του Βόλου, φόρεσε για άλλη μια φορά τα καλά της και βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο των κινηματογραφικών δρωμένων για δύο ημέρες, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Κόκκινο χαλί, φωτογραφικά φλας, κάμερες, αυτοκίνητα αντίκες, ταινίες μικρού μήκους, κινηματογραφιστές από όλη την Ελλάδα και πολλές εξέχουσες παρουσίες.

Εμπνευστής του Φεστιβάλ, ο Τέρρυ Ντούγκας, ο οποίος μεγάλωσε στο Βόλο και εργάζεται ως παραγωγός στο Λος Άντζελες, και η ομάδα του προσέφεραν άρωμα Hollywood στα κινηματογραφικά δρώμενα της Ελλάδας και κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων με την λαμπερή αυτή διοργάνωση.

Η επίτιμη καλεσμένη του Φεστιβάλ φέτος ήταν η αγαπημένη ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη στην οποία δόθηκε το Vollywood Lifetime Achievement Award.

Στην κ.Καραγιάννη επίσης ήταν αφιερωμένο και το Vollywood Star που τους επόμενους μήνες θα κοσμεί σε κάπιο πεζόδρομο του Βόλου πλάι στο Αστέρι του Κώστα Βουτσά. Στόχος της διοργάνωσης είναι κάθε χρόνο, να προστίθενται ένα ή παραπάνω αστέρια στο ίδιο σημείο, ώστε κάποια στιγμή, να δημιουργήσουμε το δικό μας ελληνικό walk of fame! Με την βοήθεια και την αποδοχή του κόσμου ευελπιστούμε τα Vollywood Stars να θεωρηθούν ως μόνιμα δημόσια μνημεία απόδοσης φόρου τιμής σε καταξιωμένα πρόσωπα στο χώρο της ψυχαγωγίας και των τεχνών.

Από την λαμπερή αυτή εκδήλωση δε έλειψαν και μερικά από τα κορυφαία ονόματα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, της μουσικής, του αθλητισμού και του θεάματος. Παραβρέθηκαν στο Argo Film Festival οι ηθοποιοί: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η οποία με πολύ μεράκι και ζέση παρουσίασε την εκδήλωση, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Αποστόλης Τότσικας, ο Θοδωρής Ζουμπουλίδης (από το cast της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς True Blood), ο Κώστας Σόμμερ και φυσικά η Μάρθα Καραγιάννη. Απο τον χώρο της μουσικής παρεβρέθηκαν η Ελένη ΦουρεΪρα και η Χριστίνα Σάλτη και η Φανή Χαλκιά από το χώρο του αθλητισμού. Ακολουθώντας την παράδοση που ξεκίνησε πέρισυ η τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου, την πρεμιέρα προβολών φέτος την παρουσίασε ο ελληνοαμερικανός σταρ του Τιτανικού Billy Zane, στέλνοντας ένα 2λέπτο βίντεο από το Ντάλας, Τέξας καλωσορίζοντας τους καλεσμένους του Φεστιβάλ.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει τη νεανική έκφραση, τη νεανική δημιουργικότητα και να αναδείξει τα επόμενα νέα ταλέντα... Το φεστιβάλ φέτος υποδέχτηκε 73 συμμετοχές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Οι φετινές συμμετοχές ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά μόνο οι 10 καλύτερες ταινίες μήκους διαγωνίστηκαν για να διεκδικήσουν τα τρία Argo Film Festival Coolest Film Awards. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο σκηνοθέτης Φώτης Φωτίου με την μικρού μήκους ταινία του Killshot, στη δεύτερη θέση η ταινία No Milk από το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Κορυδαλλού και το 1st Coolest Film Award το πήραν ο Αντρέας Λαμπρόπουλος και ο Κώστα Σκυφτάς με την ταινία Dead on Time.Awards.





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!