Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Αιμιλίου, Ανδρέας Αγγελίδης, χθες Τρίτη, κατατέθηκε στο δικαστήριο ενδιάμεσο αίτημα για να ανασταλεί η διαθεσιμότητα και σήμερα το Ανώτατο αποφάσισε όπως δώσει τη δυνατότητα και στην άλλη πλευρά, που είναι η ΕΔΥ, να καταθέσει τις απόψεις της και ως εκ τούτου ορίστηκε η υπόθεση για την ερχόμενη Τετάρτη.
«Εξήγησα στο δικαστήριο ότι είναι έκδηλη η παρανομία, γιατί δεν ήταν αρμοδία η υπουργός, διότι για τους Γενικούς Διευθυντές αρμόδια αρχή είναι το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο και άρα έπρεπε αυτό να ζητήσει τη διαθεσιμότητα και όχι η υπουργός», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.
Πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται κατά το νόμο της Δημόσιας Υπηρεσίας, κατά το νόμο της εξωτερικής υπηρεσίας και τους κανονισμούς και ακόμη και κατά τον προϋπολογισμό που κάνει λόγο για 11 Γενικούς Διευθυντές».
Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο νόμος επιτρέπει στην ΕΔΥ «κατ' εξαίρεση μόνον, και αν συντρέχει δημόσιο συμφέρον και αν κριθεί ως εξαιρετική περίπτωση να θέτει κάποιο υπάλληλο σε άμεση διαθεσιμότητα χωρίς να τον ακούσει πρώτα, που είναι ο κανόνας».
«Εξήγησα ότι η νομολογία λέει τι είναι το εξαιρετικό των περιστάσεων και το δε δημόσιο συμφέρον δεν είναι αρκετό να το επικαλείται κανένας, πρέπει κιόλας να τον συγκεκριμενοποιεί και αυτό με βάση απόφαση του 1993 όταν ο τότε Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης είχε απολύσει όλα τα μέλη των ΔΣ των ημικρατικών», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.