tromaktiko: Σχόλια σχετικά με τα ΤΕΙ και τα δικαιώματα τους

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Σχόλια σχετικά με τα ΤΕΙ και τα δικαιώματα τους



Πρώτα από όλα θα ηθελα να εκφράσω την λύπη μου γιατί για άλλη μια φορά σε αυτή την χώρα ο ενας κοιτάει να βγάλει το μάτι του αλλού...
(αφορά: Σχετικά με τα ΤΕΙ και τα δικαιώματα τους)Φίλε μου δεν σε ενημερωσανε και πολύ σωστα και καλο θα ηταν να εκφραζεσαι σε πιο ηπιο τρόπο. Εγω ειμαι πτυχιουχος μηχανικος δομικων εργων.Να σε ενημερωσω λοιπον πως η υλη μας είναι σχεδον η ιδια.Η διαφορα μας είναι σε καποια θεωρητικα μαθήματα. Επισης όπως πολύ σωστα λες το μηχανιλικι είναι πρακτικο και όχι θεωριες και επιστημες όπως πολύ απαξιωτικα μιλας. Οπότε συμφωνα με τα λεγομενα σου,είναι πολύ καλυτερα τα ΤΕΙ μιας και καναμε τα δεκαπλασια εργαστηρια από τα ΑΕΙ.Φασκεις και αντιφασκεις…Γενικα στα λεω αυτά και δεν με νοιαζει γενικα το πτυχιο του ΤΕΙ μου.Πλεον σπουδαζω εξωτερικο.Θα παρω τον τιτλο του πολ.μηχανικου και θα δουλεψω εξωτερικο ενώ εσυ αν πας εξωτερικο και τους πεις για το επιπεδο του πτυχιου σου θα σε ρωτησουν τι είναι αυτό και αν γενικα είναι μαστερ ή μπατσελορ.Δηλαδη θα στο βγαλουν αχρηστο μιας και εχουν διαφορετικα συστήματα. Κάτσε οπότε και βγαλε τα ματια σου με τους συνομηλικους σου.
Υ.Γ Είναι να απορεις πως σας φουσκωνουν τα μυαλα οι καθηγηταραδες σας.

Αναγνώστης
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειναι γεγονος το χαμηλο επιπεδο των ΤΕΙ. Βεβαια υπαρχουν και αξιολογα μυαλα στα ΤΕΙ οπως και καθηγητες που προσπαθουν για το καλυτερο. Στην περιπτωση μου ΤΕΙ τελειωσα με πολυ χαμηλη βαθμολογια στο λυκειο αλλα επειδη ηξερα οτι με το πτυχιο των ΤΕΙ ....παπαλα...εφυγα εξωτερικο για μεταπτυχιακο. Ναι μου βγηκε η πιστη...;Oμως σας πληροφορω οτι αυτη την στιγμη κανω διδακτορικο, αμειβομαι παρα πολυ καλα και το επιπεδο μορφωσης μου εχει ανεβει δεκαδες βαθμιδες πιο πανω απο καποιον που εχει τελειωσει ΑΕΙ. Οποτε παιδια λυσεις υπαρχουν αρκει να το ψαξετε και να εχετε διαθεση. Μην πιστευετε οτι δεν εχετε μελλον και οτι ειστε αχρηστοι επειδη καποια ατομα που εφαγαν τα νιατα τους πανω απο ενα βιβλιο το λενε. Εμεις και τα νιατα μας χαρηκαμε και παμε μπροστα. Η γνωση δεν ειναι θεμα καψιματος πανω απο ενα βιβλιο.. αν σ αρέσει αυτο που κανεις μαθαινεις 10 φορες πιο γρηγορα. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΤΟ ...ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ.

Αναγνώστης
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σπουδαστής και σε ΤΕΙ και σε ΑΕΙ και μάλιστα στον ίδιο "τομέα", ΤΕΙ δομικών έργων στις  Σέρρες και ΑΕΙ πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ. Αυτό που βίωσα, προσωπική άποψη, είναι οτι έχουν τεράστια διαφορά τα ΤΕΙ από το πανεπιστήμιο. Στο ΤΕΙ (στο τμήμα που είμαι τουλάχιστον) αυτό που μαθαίνεις ειναι τεχνικά πράγματα κατά κύριο λόγο. Μαθήματα που στο ΤΕΙ τα έκανες στο 5ο-6ο εξάμηνο στο πανεπιστήμιο τα κάνεις στο 3ο- 4ο το πολύ. Στο πολυτεχνείο γίνεσαι επιστήμονας. Μαθαίνεις την θεωρία με απώτερο σκοπό την ανάπτυξή του. Πολύ πιο εξειδικευμένα 
τα μαθήματα. Ενώ το ΤΕΙ το τελείωσα εύκολα χωρίς πολύ διάβασμα, στο πολυτεχνείο τα βρήκα λιγο δύσκολα παρόλο που ειχα τις βάσεις από το ΤΕΙ. Θεωρώ πολυ σωστή και λογικότατη την διαφορά δικαιωμάτων κάποιου που τελειώνει ΤΕΙ και κάποιου που τελειώνει πολυτεχνείο. Να σημειώσω οτι αν έχτιζα ενα σπίτι για παράδειγμα και έπρεπε να διαλέξω σε έναν νέο (άπειρο) για να επιβλέπει το έργο, να είναι στο εργοτάξιο να βλέπει, θα προτιμούσα έναν του ΤΕΙ. Αντίθετα την μελέτη του έργου (στατικά κλπ κλπ) θα τα έδινα σε κάποιον του πολυτεχνείου.

Αναγνώστης
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απάντηση στην ανάρτηση : Σχετικά με τα ΤΕΙ και τα δικαιώματα τους 
'Τι διαολο, τα μυαλα σας φουσκωνουν εκει μεσα και νομιζετε οτι ειστε κατι το ιδιαιτερο; Το ποιος ειναι κατι το ιδιαιτερο φανηκε στις πανελλήνιες". Τα λόγια τέτοιου περιεχομένου είναι το λιγότερο απαράδεκτα και άκρως αλαζονικά από τον φίλο που θεωρεί ότι το μορφωτικό επίπεδο αλλά και ο σεβασμός κερδίζεται στα χαρτιά μέσω του βαθμού των πανελλήνιων εξετάσεων.

Αναρωτιέμαι πως οι απόφοιτοι σχολών ΤΕΙ( ξέρεις, αυτοί που διαβάσαν 1-2 μέρες τα μαθήματα και ετοιμάζονται να φάνε κόσμο) που επιλέγουν να ακολουθήσουν τις κατατακτήριες εξετάσεις καταφέρνουν και εισάγονται έπειτα στα πανεπηστήμια των "ιδιαίτερων" και το κυριότερο τις τελειώνουν κιόλας (!) .

Είναι άδικο για τις σχολές που προσπαθούν και επίσης διαθέτουν αξιόλογο προσωπικό να χλευάζονται από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει στα τεχνολογικά ιδρύματα.Φυσικά υπάρχουν αρκέτα παραδείγματα σχολών 'καφενείων' αλλά για αυτή την κατάντια ευθύνεται κατά κύριο λόγο η ελληνική πολιτεία μέσω της παντελούς αδιαφορίας που δείχνει.

'Τι διαολο, τα μυαλα σας φουσκωνουν εκει μεσα και νομιζετε οτι ειστε κατι το ιδιαιτερο;'
Σεβασμός

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!