tromaktiko: Νέος κίνδυνος για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Νέος κίνδυνος για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα



Ατελείωτο είναι το καλοκαίρι του 2011 για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες εξελίξεις που αφορούν... τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ",

το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έχει πλήρη δικαιοδοσία να επανεξετάσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, με την οποία οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών και απέφυγαν τον υποβιβασμό στη Football League.

Η εξέλιξη προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την Παρασκευή, αναφορικά με την προσφυγή του Ιωνικού. Στο οκτασέλιδο σκεπτικό, προσδιορίζονται οι αρμοδιότητές του, ενώ γίνεται σαφές ότι μπορεί οποιοσδήποτε να εφεσιβάλει την απόφαση της Επιτρ. Εφέσεων, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί το σκεπτικό της.

Η απόφαση για παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Super League, ανακοινώθηκε στις 10 Αυγούστου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την κυβέρνηση και από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κι αυτό γιατί οι δύο σύλλογοι και οι παράγοντές τους, Αχιλλέας Μπέος, Μάκης Ψωμιάδης, διώχθηκαν για δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό, κατηγορίες για τις οποίες -με βάση το άρθρο 21 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ- επιβάλεται η ποινή του υποβιβασμού. Αντ΄αυτού επιβλήθηκε ποινή ισόβιου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για τους δύο παράγοντες και αφαίρεση βαθμών για τις ομάδες τους.

Με βάση τις νέες εξελίξεις, οι ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον (Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Λάρισα) αναμένεται τη Δευτέρα να στραφούν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο έχει δικαιοδοσία να ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων όλων των δευτεροβάθμιων διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ.
soknews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!