tromaktiko: Αποστολή... “βάφτιση” για τον Αντώνη Σαμαρά

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αποστολή... “βάφτιση” για τον Αντώνη Σαμαρά



Η αποστολή “Παναγία Σουμελά” εξελίχθηκε με επιτυχία για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά...Τώρα ξεκινά η αποστολη... “βάφτιση στα Γιάννενα” στις 28 Αυγούστου, για την οποία έχουν ξεσηκωθεί τοπικές αντιδράσεις. Στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο τα πήγε μιά χαρά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν ο μόνος αρχηγός κόμματος που βρέθηκε εκεί και μονοπώλησε. Επι πλέον, ήταν όλα τα τοπικά στελέχη εκεί. Έστω και “τυπικά” για ορισμένους που πήγαν μόνο για να φανεί ότι πήγαν και αποχώρησαν πριν γίνουν οι δηλώσεις του Προέδρου. Ήταν λοιπόν εκεί τα νυν (τα λεγόμενα και “εξαπτέρυγα”), αυτά που φιλοδοξούν να γίνουν “νυν” (π.χ. διάφοροι φερέλπιδες γιατροί-δικηγόροι-εφοριακοί κλπ που θέλουν να είναι τοπικοί υποψήφιοι βουλευτές) και κάποια παλαιώτερα που θέλουν να είναι “νυν και αεί” (π.χ. ηλικιωμένος πρώην βουλευτής που θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο).

Με την επιστροφή στην Αθήνα, ξεκινά η αποστολή...βάφτιση στα Γιάννενα.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις 28 Αυγούστου θα βαφτίσει το γιο του πρώην δημάρχου Ανατολής Ιωαννίνων Γιάννη Εμμανουηλίδη. Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης στις εσωκομματικές εκλογές για Πρόεδρο της ΝΔ είχε στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη. Κι αυτό του το “κρατάνε” ακόμη οι Σαμαρικοί της περιοχής (πρακτική που ισχύει παντού και σε όλες τις κομματικές βαθμίδες της ΝΔ). Το παρασκήνιο λέει ότι ο πρώην Δήμαρχος, παραμένει στη Νέα Δημοκρατία και τώρα θέλει να κάνει το προσωπικό πολιτικό του άλμα, βάζοντας ως στόχο μια τοπική βουλευτική έδρα. Έτσι μέσω της βάπτισης του παιδιού του, με κουμπάρο τον Αντώνη Σαμαρά, θα επιχειρήσει εμμέσως τη δική του...αναβάπτιση στον κομματικό μηχανισμό.
Και η ιδιότητα της κουμπαριάς με τον Πρόεδρο μπορεί να του δώσει το μπόνους που χρειάζεται για μια τέτοια προσπάθεια. Οι Σαμαρικοί της περιοχής πάντως, έστειλαν το μήνυμα στον Πρόεδρο ότι η εξέλιξη αυτή, τους δυσαρεστεί έως και τους εξοργίζει. Και μάλλον θα το εκδηλώσουν αυτό κατά την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στα μέρη τους, για τα βαφτίσια. Πέραν αυτού, άρχισαν ήδη να διαρρέουν οι “κακίες” ότι ο υποψήφιος κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι και το καλύτερο όνομα στην περιοχή για την “ανανέωση” των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας (οι τοπικές εφημερίδες γράφουν για συγκεκριμένα θέματα που έχει σε εκκρεμότητα).

Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, στοχεύοντας στον ρόλο του υποψήφιου βουλευτή, θα μείνει στο τέλος με τον ρόλο του...υποψήφιου κουμπάρου, καθώς θεωρούν ότι την τελευταία στιγμή κάτι θα αλλάξει και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πάει στη βάφτιση. Όλα αυτά συγκροτούν το ντοσιέ μιας ακόμη δύσκολης αποστολής που καλείται να αναλάβει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες ημέρες. Την αποστολή “βαφτίσια στα Γιάννενα”.

Πάντως τα προσκλητήρια της βάφτισης έχουν σταλεί κατά χιλιάδες και οι τελετάρχες φιλοδοξούν να αναδείξουν τη θρησκευτική τελετή σε μέγα τοπικό πολιτικό γεγονός. Τόσο μέγα που ίσως χρειστεί να μετακινηθεί και πάλι πολυπληθές τηλεοπτικό συνεργείο για να καλύψει την εκεί επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά, όπως έγινε και στην Παναγία Σουμελά, όπου υπήρχαν σκηνοθέτης, παραγωγός, ηχολήπτες, εικονολήπτες και όλα τα συναφή, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των δηλώσεων του Προέδρου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!