Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Άναψαν κόκκινο στον ΟΗΕ», αναφέρει ότι προδήλως πολιτικές ήταν οι αποφάσεις που καθόριζαν τον χειρισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φονικό φορτίο. Τούτο προκύπτει ευθέως από τις πρώτες καταθέσεις, με το άνοιγμα της αυλαίας των ακροάσεων των μαρτύρων ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Μαρί.
Η ''Αλήθεια'' γράφει για αποκαλύψεις στην Ερευνητική Επιτροπή για το Μαρί και υπό τον τίτλο '' 'Γράψαμε' και τους επιθεωρητές'' αναφέρει ότι δύο φορές δεν απαντήσαμε σε αίτημα των ΗΕ να ελέγξουν το φορτίο, ενώ ο Διευθυντής του σταθμού στο Βασιλικό κατέθεσε ότι μπορούσαμε να τον σώσουμε. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ελληνικές αρχές ζήτησαν και τη συνδρομή της Κύπρου για τα στημένα ματς.
''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Τα φορτώνει στο Μάρκο'' αναφέρεται στην κατάθεση του Νίκου Αιμιλίου στην Επιτροπή για το Μαρί χθες, όπου ανέφερε ότι ο ρόλος του είχε περιοριστεί σε διοικητικό. Σήμερα στην Επιτροπή, σημειώνεται, καταθέτει ο τέως Υπουργός Εξωτερικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι συντεχνίες αποφάσισαν ''όχι'' στις απεργίες.
Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Μαρτυρίες ρίχνουν φως'' γράφει ότι αρμόδιοι Υπουργείων γνώριζαν για την επικινδυνότητα του φορτίου στην ναυτική βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'' και πως σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής καταθέτουν ο Μάρκος Κυπριανού και ο Σάββας Αργυρού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι βασικοί στόχοι του δεύτερου πακέτου βασίζονται σε 4 άξονες: μείωση των δαπανών, αύξηση των εσόδων του κράτους, πάταξη της φοροδιαφυγής και τόνωση της ανάπτυξης.
Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Αρχισαν οι ακροάσεις για την έκρηξη στο Μαρί'' γράφει ότι ο Νίκος Αιμιλίου δήλωσε στην Επιτροπή χθες πως δεν ήταν ενήμερος για τις πολιτικές αποφάσεις όσον αφορά την φύλαξη των πολεμοφοδίων που εκράγηκαν στις 11 Ιουλίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ανακύκλωση πάει από το καλό στο καλύτερο στην Κύπρο και μόνο η ανακύκλωση χαρτιού αυξήθηκε κατά 44% από το 2010.