tromaktiko: "Έξωση" στο κεμπάπ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

"Έξωση" στο κεμπάπ



Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Cittadella (κοντά στην Πάντοβα) αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή την απαγόρευση της λειτουργίας καταστημάτων που πωλούν σάντουιτς και σουβλάκια, στο ιστορικό κέντρο της πόλη, λόγω της οσμής... που προκαλεί το ψημένο κρέας.
Αυτές οι «δραστηριότητες, όπως δήλωσε, δεν είναι κατάλληλες για το ιστορικό κέντρο της πόλης λόγω της άσχημης μυρωδιάς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Bitocci Massimo.
"Αν κάποιος θέλει να φάει κεμπάπ, ας το κάνει μόνος του στο σπίτι του ή έξω από το ιστορικό κέντρο της Cittadella», είπε πριν από τη λήψη τελικής απόφασης. «Δεν είναι μέρος της παράδοσης μας», πρόσθεσε.
Παρουσιάζει επίσης τον σχετικό κανονισμό ως ρυθμιστικό "αστικής φύσεως" που δικαιολογείται από το γεγονός ότι κατά την άποψη του αυτές τις δραστηριότητες "δεν ανταποκρίνονται στη υγιεινή και την υγεία."
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος της Cittadella, προκαλεί με τις ακραίες θέσεις του.
Το 2009, προκάλεσε σκάνδαλο με τα μέτρα κατά των ζητιάνων, των πλανόδιων πωλητών και της στάθμευσης τροχόσπιτων, για την πρόληψη του σχηματισμού καταυλισμών ανεπιθύμητων. Πρότεινε επίσης να τιμωρούνται με καταναγκαστική εργασία οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών που καταναλώνουν αλκοόλ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!