tromaktiko: Μαύρο χρήμα παντού

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Μαύρο χρήμα παντού



Θα ήθελα να αναφέρω ένα γεγονός που συνέβη και έχει σχέση με τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.Οι καιρικές συνθήκες τον τελευταίο καιρό έκριναν σκόπιμη και αναγκαία την αγορά κλιματιστικού.Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω με διακανονισμό από το κατάστημα της παραπάνω εταιρίας. Όλα πήγαιναν καλώς ,όταν με το πέρας των εργασιών ο τεχνικός που ανέλαβε την τοποθέτηση του κλιματιστικού και αφού πλήρωσα αυτά που έπρεπε , δεν έκανε καμιά κίνηση για να κόψει την προβλεπόμενη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.Αποφάσισα λοιπόν να απευθυνθώ στο κατάστημα.Σε ερώτηση που έκανα, για το λόγο που δεν έκοψε απόδειξη ο τεχνικός που ανέλαβε την τοποθέτηση του κλιματιστικού, πήρα την εξής απαράδεκτη απάντηση , ότι δεν κόβεται απόδειξη γιατί κανένας δεν ζητάει και ότι έτσι κάνουν όλοι!!!!
Όταν ρώτησα για ποιο λόγο όταν έκλεισα το κλιματιστικό δεν μου ανέφεραν ότι το κόστος τοποθέτησης που ήταν 100 ευρώ χωρίς απόδειξη η απάντηση ήταν ότι επειδή έτσι κάνουν σε όλους και δεν ζητάει κανένας απόδειξη θεώρησαν δεδομένο ότι δεν έπρεπε να το αναφέρουν!!!! Ξανά τα ίδια δηλαδή η υπάλληλος.
Το Συμπέρασμα λοιπόν που μπορώ να βγάλω είναι ότι, παρ όλη τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα κάποιοι συνεχίζουν την φοροδιαφυγή με την απειλή ότι εάν κόψουν απόδειξη θα χρεώσουν τον πελάτη παραπάνω.Μαύρο χρήμα δηλαδή εν γνώση των υπεύθυνων του καταστήματος!!!Απορώ λοιπόν εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπει σε μια τάξη αυτή η χώρα η καημένη που απαρτίζεται από μη έχοντες φορολογική συνείδηση και άτομα που ακόμα και την ύστατη στιγμή ψάχνουν τρόπους εκμετάλλευσης.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!