tromaktiko: Απάντηση: Για άλλη μια φορά ΤΕΙ και ενώσεις αποφοίτων τους έκαναν άνω κάτω την τεχνική παιδεία

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Απάντηση: Για άλλη μια φορά ΤΕΙ και ενώσεις αποφοίτων τους έκαναν άνω κάτω την τεχνική παιδεία



Διάβασα 2 άρθρα σχετικά με το θέμα των τεχνολόγων μηχανικών και διαπίστωσα κατ' αρχήν δύο πράγματα. Πρώτον...
(αφορά: Απάντηση: Για άλλη μια φορά ΤΕΙ και ενώσεις αποφοίτων τους έκαναν άνω κάτω την τεχνική παιδεία)
ότι τα άτομα που καταφέρονται και μέμφονται με τέτοιο τρόπο τους μηχανικούς Τ.Ε. είναι το λιγότερο εμπαθή προς τους τεχνολόγους μηχανικούς και δεύτερον ότι είναι άτομα ενεργά απασχολούμενα στο ΤΕΕ.

Κατ' αρχήν να αποσαφηνίσω πως ποτέ δεν απαίτησα να έχω τα ίδια δικαιώματα με του μηχανικού του πολυτεχνείου. Δεν θα γίνουμε ποτέ ίσιοι κι όμοιοι είτε το θέλουμε είτε όχι. Από την άλλη όμως δεν μπορεί κανείς να στερεί από τμήματα Ελληνικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τη δυνατότητα να αποκαλούνται με τον τίτλο που τους έδωσε το ίδιο το ελληνικό κράτος και στη συγκεκριμένη περίπτωση Μηχανικοί Τ.Ε. Επίσης, δεν έχει δικαίωμα κανένας μηχανικός να στερεί από απόφοιτους άλλων σχολών το δικαίωμα να εργαστεί! Γιατί τα επαγγελματικά δικαιώματα συνεπάγονται και με τη δυνατότητα εργασίας (στο ελεύθερο επάγγελμα τουλάχιστον είναι το Α και το Ω).
Διάβασα κάπου "Στα ΤΕΙ διδάσκουν πτυχιούχοι ΚΑΤΕ - ΚΑΤΕΕ-ΤΕΙ με μεταπτυχιακό από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν έχουν καμία σχέση με τους καθηγητές των πολυτεχνείων." Φίλε μου που το παίζεις και σπουδαγμένος, πρώτα ψάξε το θέμα, συζήτα με κάποιον τεχνολόγο μηχανικό και μετά έλα πες μου ποιοι μας δίδαξαν στο ΤΕΙ. Προσωπικά, δεν έτυχα παρά μιας περίπτωσης διδάσκοντα, που είχε απλά δίπλωμα μηχανικού κι αυτό λόγω του ότι το τμήμα ήταν καινούριο και ήταν σε φάση αναζήτησης κατάλληλου προσωπικού προς μονιμοποίηση. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν πανεπιστημιακού επιπέδου, με μεταπτυχιακό τίτλο τουλάχιστον και υποψήφιοι διδάκτορες ή κάτοχοι διδακτορικού. Όσο για το μεταπτυχιακό Ανοιχτού πανεπιστημίου που λες εσύ ο συγκεκριμένος, έχω να σου πω πως προσωπικά έχω μεταπτυχιακό από ελληνικό πανεπιστήμιο και δεν με δεχτήκαν χρησιμοποιώντας ούτε ΠΑΣΠ,ΔΑΠ,ΠΚΣ κλπ. Ούτε κάποια γνωριμία όπως κάνετε στα ΑΠΘ και ΕΜΠ παρά μόνο με βάση το βιογραφικό μου και τις γνώσεις μου. Εκπλήσσεσαι έτσι;

Μπορώ να πω πάρα πολλά για το θέμα αλλά θα περιοριστώ στο να πω κάτι τελευταίο και απευθύνομαι κυρίως στους τεχνολόγους συναδέλφους μου. Η αναγνώριση που τυγχάνουμε ορισμένοι από εμάς τους τεχνολόγους μηχανικούς από αντίστοιχους μηχανικούς του πολυτεχνείου λόγω του επιπέδου της δουλειάς που κάνουμε, τους έχουν κάνει να μας αποδεχτούν ως ισότιμους κι ας μην είμαστε. Αυτό για μένα λέει πολλά! Οι υπόλοιποι και καλά "Τεχνοκράτες" του ΤΕΕ, ας μας λέτε και υπομηχανικούς. Στην τελική, στην αγορά εργασίας και στο πόσο καλός είσαι στη δουλειά του θα κριθεί ο καθένας από εμάς.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!