tromaktiko: Κοιμάται στο πεζοδρόμιο

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κοιμάται στο πεζοδρόμιο



Aπρόβλεπτη τροπή έχει πάρει η ιστορία του αγνώστων στοιχείων Γερμανού υπηκόου που τους τελευταίους μήνες... φιλοξενείτο σε χώρο του νοσοκομείου του Πύργου. Αν περάσει κανείς τον δρόμο για το νοσοκομείο, ακριβώς απέναντι από το «Ανδρέας Παπανδρέου», δίπλα στο περίπτερο, θα αντικρύσει έναν άνθρωπο, να κοιμάται στην άκρη του δρόμου, παρέα με όλα του τα υπάρχοντα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό, τον Ιούνιο, δεχόταν την απεριόριστη φροντίδα του προσωπικού και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Το πώς έφτασε από το φιλόξενο χώρο του νοσοκομείου, στο δρόμο, είναι μια μεγάλη ιστορία. Παραμένοντας στο χώρο του νοσοκομείου επί μήνες, για ανθρωπιστικούς λόγους και ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη μια ολόκληρη διαδικασία για την εξακρίβωση των στοιχείων του και την εξεύρεση λύσης για να βρεθεί καταλληλότερος χώρος για την στέγασή του, ο άγνωστος φιλοξενούμενος άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργεί μια σειρά προβλήματα. Προβλήματα που είχαν να κάνουν με τις συνθήκες υγιεινής του, τον τρόπο που συμπεριφερόταν από ένα σημείο και πέρα στο προσωπικό, τους γιατρούς, τους συνοδούς ακόμη και τους ασθενείς. Η παρουσία του είχε γίνει αιτία να εκφράζονται διαμαρτυρίες από τους πολίτες, καθώς κυκλοφορούσε στους χώρους του νοσοκομείου βρώμικος, απεριποίητος, παρά τις προτροπές και τις παροχές του νοσοκομείου για να μπορεί να διαβιεί σε ανθρώπινες συνθήκες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενοχλούσε ζητιανεύοντας επίμονα και γενικά εκδήλωνε συμπεριφορά που δύσκολα μπορούσαν να διαχειριστούν οι άνθρωποι που πριν από καιρό του είχαν ανοίξει την αγκαλιά τους και τον είχαν φροντίσει.

Προχθές ο Γερμανός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και δικάστηκε τελικά για διατάραξη οικιακής ειρήνης σε ποινή 4 μηνών ενώ στο δικαστήριο του έκαναν σαφές ότι δεν μπορεί πλέον να μένει στο νοσοκομείου. Εκ τότε, παραμένει στην άκρη του δρόμου, δίπλα στο περίπτερο, σε συνθήκες άθλιες ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος για την υγεία του. Περαστικοί αλλά και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου προσπαθούν να τον βοηθήσουν, δίνοντας του λίγο νερό ή κάποια τρόφιμα?

Η εικόνα αυτή, μια εικόνα του σήμερα, του 2011, σε κάθε περίπτωση προκαλεί σοκ και δεν τιμά τον πολιτισμό μας ούτε τον ανθρωπισμό μας. την γιγάντια προσπάθεια που έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό-ακόμη και με το άδοξο τέλος που είχε-θα πρέπει να συνεχίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το κράτος πρόνοιας με τους μηχανισμούς του που δυστυχώς σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις παραμένουν αδρανείς ή όταν ενεργούν, ενεργούν πολύ αργά?
www.patrisnews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!