tromaktiko: Από Αύγουστο... Χειμώνα για την κυβέρνηση

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Από Αύγουστο... Χειμώνα για την κυβέρνηση



Από Αύγουστο χειμώνα που λέει και η παροιμία και σε μια προσπάθεια να μετριάσει τη βαρυχειμωνιά που έρχεται από... τις επόμενες κιόλας ημέρες ο πρωθυπουργός ξεκινάει νέο κύκλο επαφών με υπουργούς. Με θέμα την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, τη χρήση του διαδικτύου στο δημόσιο τομέα και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει συσκέψεις στο γραφείο του στη βουλή με τους Γερουλάνο, Τζωρτζάκη, Διαμαντοπούλου, Λαμπρινίδη και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Παράλληλα εν μέσω ισχυρών πιέσεων ενόψει επίσκεψης της τρόικας αλλά και της παρουσίας στη ΔΕΘ, που λίγο έλειψε να εξελιχτεί σε Βατερλό, ο πρωθυπουργός σε συνεργασία και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προετοιμάζει την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη. Μια άστοχη διαρροή ότι μπορεί και να μην πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο Βελλίδειο στους παραγωγικούς φορείς, προκάλεσε αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πολύ δε περισσότερο όταν η αρχική διάψευση ήταν μάλλον χλιαρή και η επίσημη δεν ήρθε ποτέ. Πάντως το σίγουρο είναι ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τουλάχιστον έτσι όπως την περιγράφουν οι συνεργάτες του, θα είναι «λιτή και ουσιαστική», ενώ ήδη έχουν ειδοποιηθεί να τον συνοδεύουν εκτός του οικονομικού επιτελείου, μόνο όσων το χαρτοφυλάκιο συνδέεται με την ανάπτυξη.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα και μάλιστα δε επίπεδο διευθυντών όπως λένε παράγοντες του υπουργείου οικονομικών δεν θα μείνουν μόνο στους καθιερωμένους ελέγχους των σφικτών χρονοδιαγραμμάτων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, αλλά από κοινού με την κυβέρνηση θα εξετάσουν την προοπτική μείωσης κάποιων φόρων που λόγω της μεγαλύτερης ύφεσης από εκείνη που υπολόγιζαν ρίχνει έξω τους στόχους . Όχι βέβαια με το αζημίωτο καθώς για ότι πάρουν πίσω θα πρέπει να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο.
www.briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!