tromaktiko: Προβλήματα με την ύδρευση στο Διδυμότειχο

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Προβλήματα με την ύδρευση στο Διδυμότειχο



Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Διδυμοτείχου είναι η ύδρευση. Τα τελευταία χρόνια ιδίως... με την επέκταση της πόλης αλλά και την επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε πολλά χωριά το πρόβλημα οξύνθηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε ορισμένες περιοχές να μένουν χωρίς νερό για ώρες αλλά και μέρες ολόκληρες, δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους, καθώς επίσης και την οργή τους προς κάθε κατεύθυνση ιθυνόντων και μη.

Για το πρόβλημα βέβαια δεν ευθύνεται μόνο η ανάπτυξη και ο διαμοιρασμός του νερού σε πολλά χωριά. Πρόβλημα υπήρχε και στο δίκτυο μεταφοράς του νερού προς το υδραγωγείο της πόλης αλλά και στο δίκτυο από το υδραγωγείο προς την πόλη. Από το υδραγωγείο μέχρι την πόλη μας το νερό μεταφέρετε με δύο αγωγούς από τους οποίους ο ένας συνήθως είναι κλειστός και ο άλλος υπολειτουργεί λόγω πολλών προβλημάτων με διαρροές. Σε μερικά σημεία το νερό χάνετε κατά εκατοντάδες λίτρα δημιουργώντας μάλιστα πρόβλημα στα αγροτικά οχήματα. Όλα αυτά ίσως να οφείλονται σε κακές μελέτες; σε κακοτεχνίες; σε ακατάλληλα υλικά; ίσως όλα μαζί να δημιουργούν το πρόβλημα.

Τα πρόβλημα όλα αυτά λοιπόν προσπαθεί να λύσει η ύδρευση του Διδυμοτείχου με ένα έργο που βρίσκετε σε εξέλιξη. Αυτήν την στιγμή δύο συνεργεία εργάζονται ώστε μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να παραδώσουν το έργο τοποθέτησης δύο νέων σωλήνων μεταφοράς νερού από το υδραγωγείο ως την πόλη. Οι σωλήνες έχουν φτάσει μέχρι έξω από την πόλη στο ύψος του βόρειου κόμβου για Ορεστιάδα. Σύμφωνα με την τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο οι νέοι σωλήνες είναι Γερμανικών προδιαγραφών, ελαστικοί για να αντέχουν στις πιέσεις με ανώτατο όριο ζωής τα 150 χρόνια. Υποστηρίζουν ότι είναι ότι πιο εξελιγμένο κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή, μάλιστα οι συνδέσεις μεταξύ των σωλήνων πραγματοποιείτε με θέρμανση και συγκόλληση με ειδικά μηχανήματα.

Ας ελπίσουμε λοιπόν το έργο να παραδοθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα και να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα της ύδρευσης στην πόλη μας. Η καχυποψία υπάρχει μιας και οι υποσχέσεις για επάρκεια νερού στην πόλη μας δεν κατάφεραν να λύσουν τόσα χρόνια το πρόβλημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!