tromaktiko: Απάντηση στο σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Απάντηση στο σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο



Ο λόγος, όπως αναφέρεσαι, για την ύπαρξη του ασύλου ο οποίος είναι για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που είναι εδώ και πολλά χρόνια...
(αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_9136.html) είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ριζωμένο στα πανεπιστήμια μας. Καμία λοιπόν αλλαγή ! Στα λόγια μας έρχεσαι. Καμία διαφοροποίηση και αναφορά από την προηγούμενη ισχύ του σε κανένα νομοσχέδιο.

Όσο για την ασφάλεια του χώρου του πανεπιστημίου, χρόνια έχει λόγος για την καλύτερη του προστασία μέσω υλικού τεχνολογικού εξοπλισμού. Όπως επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις που σημειώθηκαν ζημιές που έχουν αναφερθεί ως «προβοκάτσια»….
Βεβαίως και υπερασπίζομαι το άσυλο, χωρίς να ανήκω σε καμία μορφής ομάδα που αναφέρεις… και δεν είμαι το μόνο άτομο..
Είναι πολιτισμός και ανώτερο πνευματικά η συνέχιση της ύπαρξη του ασύλου όπως ήταν αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας. 17εκ. ευρώ διέθεσαν οι κ. Δραγώνα και Φραγκουδάκη από 1997-2008 σε μουσουλμανόπαιδες και 180εκ. ετησίως δίνονται – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!- σε επιδόματα ανεργίας σε λαθρομετανάστες τριτοκοσμικών χωρών. Χρήματα που άρδην αναβαθμίζουν την παιδεία και δη την ακαδημαϊκή!!!
Για αυτά μιλάμε για ποιοτική αληθινά ιστορική αλλαγή στα πανεπιστήμια και τέτοια είναι με την είσοδο των φοιτητών στο πανεπιστήμιο, ο σπουδαστής να είναι απολύτως αφοσιωμένος στις σπουδές του παρέχοντάς του στέγη και σίτιση, με πρόσβαση σε βιβλιοθήκη 24ωρης προσέλευσης και ένας εφημερεύων επιστήμονας από 12:00 – 22:00 από κάθε τομέα ώστε όταν διαβάζει ένας φοιτητής και έχει οποιαδήποτε απορία να λύνεται. Με μια τέτοια αλλαγή τότε θα μιλούσαμε για αληθινά ιστορικά πνευματική αναβάθμιση στα πανεπιστήμια.
Προς σκέψη όλων μας, γιατί μας αφορά όλους…..!!!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!