tromaktiko: Ο Καντάφι και η πτώση του

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ο Καντάφι και η πτώση του



Πολλές ημέρες τώρα ή μάλλον μήνες γράφουν στην πλειοψηφία τα Μ.Μ.Ε για τους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης... και ότι μόνοι τους πήραν και την Τρίπολη. Μάλιστα.... αυτό ωραίο ακούγεται, αλλά.... μη ξεχνάμε ότι οι εξεγερμένοι(χωριάτες όπως τους αποκαλούν) πήραν την εξουσία στην Λιβύη με μικρές απώλειες για τους ίδιους. Κάπου δεν ακούγεται καλά, οι εξεγερμένοι πήραν την Τρίπολη, και ποιοι είναι αυτοί που τόλμησαν να τα βάλουν με τον πλουτοκράτη Καντάφι;

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Καντάφι ήταν απειλή για τον δυτικό κόσμο, άλλωστε είναι φανατικός ισλαμιστής με ακραίες εθνικιστικές θέσεις για την Λιβύη, και γι΄ αυτό ανετράπη από το ΝΑΤΟ (είχε δηλώσει κάποτε να γεμίσουν οι μουσουλμάνοι με παιδιά όλοι την Ευρώπη).
Το ΝΑΤΟ κατέβασε τα ρολά στον ακροδεξιό Καντάφι, σε αυτόν τον άνθρωπο που έτρωγε και έπινε εις βάρος του λαού που δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Τα παιδιά του Καντάφι σκόρπαγαν το Λιβυκό χρήμα σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε πανάκριβες πόρνες μοντέλα σε τουριστικά θέρετρα, ενώ ο λαός της Λιβύης πείναγε και ήταν άνεργος. Ο Καντάφι έζησε μια ζωή μέσα στην χλιδή στα τόσα πολλά χρόνια που ήταν στην εξουσία, και οι μαχαραγιάδες αυλικοί του τον πρόδωσαν στην πρώτη φουρτούνα.
Μετά απ΄όλα αυτά ήταν ζήτημα χρόνου να φάει τα μούτρα του ο μεγάλος Καντάφι, ο τρανός Καντάφι που στην πρώτη μάχη έχασε την ψυχραιμία και έλεγε ένα σωρό βλακείες για να εμψυχώσει τους αυλικούς του.

Τα πράγματα κατέρρευσαν μέσα του όταν είδε τους δικούς του ανθρώπους να τον προδίδουν, να τον εγκαταλείπουν, για να γλυτώσουν το τομάρι τους από την λαϊκή οργή του πλήθους που πολέμαγαν μια "καρικατούρα" του παρελθόντος. Ο Καντάφι μέσα σε λίγες ώρες θα συλληφθεί, το θέμα είναι πως θα συλληφθεί, νεκρός ή ζωντανός;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!