πληροφορίες για τα σχέδια μέσα από μηνύματα στο Twitter και στο δίκτυο των κινητών Blackberry.
Οι συζητήσεις στα δίκτυα έκαναν λόγο για χτυπήματα στο Ολυμπιακό κέντρο και στα εμπορικά κέντρα του Γουεστφίλντς αλλά και την Όξφορντ Στριτ, στο κέντρο του Λονδίνου.
«Καταφέραμε να ασφαλίσουμε τα σημεία και πράγματι δεν υπήρξε καμία καταστροφή», είπε ο αξιωματούχος.
Αν και σε πολλές συνοικίες του Λονδίνου –κυρίως στα νότια και τα ανατολικά- καταγράφηκαν δεκάδες περιστατικά βανδαλισμών και λεηλασιών, στο κέντρο τα πράγματα ήταν μάλλον ήρεμα και δεν καταγράφηκαν περιστατικά βίας.
Ακόμη, μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπηρεσιακός αρχηγός της Αστυνομίας, Τιμ Γκόντγουιν είπε ότι σκέφτηκε να ζητήσει από τις Αρχές να διακόψουν την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα.
«Η νομιμότητα αυτής της κίνησης είναι αμφισβητήσιμη», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι τα δίκτυα είναι «πολύτιμες πηγές πληροφοριών».
Πάντως είπε ότι όλο αυτή η «κουβεντούλα» που γίνεται στα δίκτυα μπορεί να παράσχει χρήσιμες πληροφορίες αλλά να είναι παραπλανητική, πέρα από το τεράστιο όγκο των δεδομένων που συλλέγουν οι Αρχές.
Χαρακτηριστικά, την περασμένη Δευτέρα, την χειρότερη ημέρα των επεισοδίων, είπε ο εκπρόσωπος των Αρχών, έφτανε στην Αστυνομία μία πληροφορία το δευτερόλεπτο, αν και οι περισσότερες ήταν «προφανώς λανθασμένες ή ανόητες».