tromaktiko: «Ηρακλής Μαινόμενος» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

«Ηρακλής Μαινόμενος» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου



Το καστ της παράστασης «Ηρακλής Μαινόμενος».Ένα από τα λιγότερο παιγμένα κείμενα του Ευριπίδη ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Πρόκειται για την παράσταση...«Ηρακλής Μαινόμενος», η οποία παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό Θέατρο.

Ο σκηνοθέτης λέει για το έργο: «Ο Ηρακλής μοιάζει να έρχεται από την τελευταία ελληνική γενιά –πριν! Αρκετά πριν από το σήμερα– που πίστευε και αγωνιζόταν για Ιδέες. Για να προδοθεί τελικά από φίλους και από εχθρούς. Και με αυτή την απόλυτη γεύση της προδοσίας να οδηγηθεί στην καταστροφή. Και μετά να προσπαθήσει το θάνατο».

Στο έργο, ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο, όπου είχε πάει για να φέρει τον Κέρβερο, και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο, που βασιλεύει παράνομα στη Θήβα.

Σκοτώνει τον Λύκο, όμως μανία, σταλμένη από την Ήρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι, μέσα στην τρέλα του, έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία και στην απόγνωση.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα (σε συνεργασία με το Μιχαήλ Μαρμαρινό), σκηνικά Ελένης Μανωλοπούλου, κοστούμια Κέννυ Μακ Λέλλαν, επιμέλεια κίνησης - χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου, μουσική Δημήτρη Καμαρωτού και φωτισμούς Τόμας Ουόλγκρεϊβ.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!