tromaktiko: Σχετικά με τις καμπάνες...

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σχετικά με τις καμπάνες...



Αγαπάμε το Θεό, τον σεβόμαστε ως δημιουργό δικό μας και της φύσης αλλά το δικαίωμα μας να μην μας ξυπνάει η καμπάνα είναι αναφαίρετο.
Συγνώμη που θα στεναχωρήσω μερικούς Θεούσους και Θεούσες αλλά ο ηλεκτρονικός ήχος των καμπανών στη διαπασόν κάθε ημέρα στις 7 και μετά στις 8 το πρωΐ τουλάχιστον στο Χολαργό και στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού καθώς και σε κάθε εορτή που μας σπάνε τα τύμπανα επειδή βαριούνται κάποιοι να χτυπούν την παραδοσιακή καμπάνα έτσι όπως την γνωρίζουμε και έτσι όπως δεν μας ενοχλεί,δεν είναι έργο Θεού αλλά έργο Διαβόλου και ο διάβολος είναι μεταμορφωμένος ,πιστέψτε με διότι αν δεν το ζήσετε δεν θα καταλάβετε τι εννοώ.
Οι ιερείς μπορεί να κάνουν ολονυχτίες ,να ξυπνούν και από τις τέσσερις τα ξημερώματα αλλά εμείς οι υπόλοιποι δνε φταίμε σε τίποτα να πεταγόμαστε από τα κρεβάτια μας με τον άχαρο ηλεκτρονικό ήχο της καμπάνας.
Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Χολαργό αλλά σε ολόκληρη της Ελλάδα οπότε κάθε προσπάθεια μερικών ανεγκέφαλων και θρησκόληπτων "βλακών" που υπεραμύνονται την καμπάνα και τον ήχο της ως τήρηση της παράδοσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η παράδοση ποτέ δεν χρησιμοποιούσε καμπάνες ηλεκτρικές με άχαρο ήχο λες και είναι discoclub η κάθε γειτονιά από τις 7 το πρωΐ αλλά αν θέλει να επικαλεστεί την παράδοση κάποιος θα πρέπει να φέρνει ως παράδειγμα τον ήρεμο,ρομαντικό και πραγματικά θρησκευτικό ήχο που είχαν και έχουν μερικές καμπάνες ειδικά στην επαρχία που κανέναν δεν ενοχλούν και που ο εφημέριος ή ο καντηλαναύτης χτυπούν κάθε ημέρα την ίδια ώρα.
Απλά ειδικά στις μεγάλες πόλεις που οι καντηλαναύτες έχουν και άλλες εργασίες και απλά ασχολούνται με την εκκλησία για δικό τους συμφέρον και όχι για να σκοτώσουν το χρόνο τους,βαριούνται να ασχολούνται με τα σχοινιά της καμπάνας και την ίδα τη καμπάνα και έχουν αντικαταστήσει με τη σύμφωνη γνώμη των εφημέριων ιερέων τις απλές,παραδοσιακές καμπάνες με αυτά τα τερατουργήματα των decibels με τους άχαρους ηλεκτρονικούς ήχους και θα πρέπει να μάθουν μερικοί ότι μας ενοχλούν πολύ.
Αν δεν ενοχλούνται οι ίδιοι ας πάρουν μια καμπάνα στο σπίτι τους και ας την ακούν συνέχεια.
Εμάς μας ενοχλεί , μας ξυπνάει και είναι λόγος που δεν πηγαίνουμε και στην εκκλησία παρά μόνο όταν θέλουμε να προσευχηθούμε μόνοι μας.
Αντί να βγαίνουν λοιπόν διάφοροι απίστευτοι τύποι και να γράφουν αρλούμπες ,ας μειωσουν την ένταση του ήχου σε πρώτη φάση διότι σε δεύτερη φάση θα καταργηθούν οι καμπάνες έτσι και αλλιώς με νόμο του κράτους αλλά και της ΕΕ.
Καμπάνα δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεκουφαινόμαστε ούτε ότι πρέπει να ξυπνάμε επειδή το θέλουν οι ιερείς και οι φαρισαίοι.
Η επίκληση περί παράδοσης της εκκλησίας και όλα αυτά τα ανόητα πράγματα δεν στέκουν διότι όπως προανέφερα η παράδοση δεν αφορά ενισχυτές ήχου και καμπάνες με χρονοδιακόπτες στην διαπασόν ένταση.
Καλός Χριστιανός δεν είναι αυτός που τηρεί ένα τύπο ή που ανέχεται την ενόχληση ούτε αυτός που πηγαίνει κάθε μέρα στην εκκλησία ,προσεύχεται στο Κύριο υμών Ιησού Χριστό και ως προσωποποίηση της συντήρισης αφού φύγει από την εκκλησία κάνει τα χίλια δυο μύρια όσα.
Καλός Χριστιανός είναι αυτός που σέβεται τον άλλο άνθρωπο ,που προσεύχεται αληθινά και όχι για να τον βλέπουν οι άλλοι , που έχει το Χριστό μέσα του .
Καλός Χριστιανός είναι εκείνος που κατανοεί το πρόβλημα των άλλων ανθρώπων που όταν του λένε ότι οι ηλεκτρονικές χρονοδιακοπτόμενες καμπάνες τον ενοχλούν γιατί ξυπνάει ο ίδιος ή τα παιδιά του ή επειδή τους ξεκουφαίνει ο ήχος,χαμηλώνουν τον ήχο ή αντικαθιστούν αυτά τα ηλεκτρονικά διαβόλια με το χεράκι του καντηλανάυτη ή του ιερέα ή του παπαδοπαιδιού που χτυπάει τον γνώριμο,καλαίσθητο,ρομαντικό,
θρησκευτικό πραγματικά ήχο της καμπάνας.
Όλα τα άλλα που λέγονται από μερικούς βαλτούς τύπους είναι αρλούμπες.
Και αναφέρομαι σε εσένα που τόσο σου αρέσει η καμπάνα.Πάρε μία στο κρεβάτι σου και βάρα τη όλη την ώρα αγαπητέ φίλε/η αλλά κλείσε και μία θέση στο Δρομοκαΐτειο ή στο Δαφνί γιατί σε βλέπω να οδεύεις σύντομα προς τα εκεί.
Προφανώς έχετε παρανοήσει μερικοί και μερικές τα πράγματα και ότι σας λένε οι ιερείς κάνετε για να μην τους στεναχωρήσετε και ίσως χάσετε και καμια θεσούλα ή κανένα στασίδι στο παγκάρι ή στην επιτροπεία των Ναών.
Έχουμε 2011 σας υπενθυμίζω.
Πρέπει άμεσα να επέμβει η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος γι αυτό το θέμα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!