tromaktiko: Ολη η αλήθεια για τα Sprider Stores

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ολη η αλήθεια για τα Sprider Stores



Επειδή διάβασα τις αναρτησεις διαφόρων υποτιθέμενων «συναδέλφων» των Sprider Stores, θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Η μείωση του μισθού στην οποία προέβη η εταιρία σε όλους τους εργαζόμενους στα Sprider Stores είναι παράνομη και ανήθικη. Παράνομη γιατί συναποφασίστηκε από κάποιο σωματείο εργαζομένων το οποίο ουδείς εργαζόμενος γνωρίζει από ποιους απαρτίζεται, πότε και με ποιες διαδικασίες ιδρύθηκε καθώς ουδείς μας εκλήθη να ψηφίσει για τη δημιουργία του και να συμμετάσχει στις αποφάσεις του. Ανήθικη γιατί ζητάει από τους εργαζομένους των 700 ευρώ, οι οποίοι δουλεύουν καθημερινά άνω των 8 ωρών που προβλέπει σύμβασή τους καθώς υπάρχουν υπερωρίες για απογραφές, για καθαριότητα, για meetings κλπ. που ποτέ δεν πληρώνονται, να προσφέρουν την ίδια εργασία με 600 ευρώ, κι αν τους αρέσει!

Καλούμαστε με άλλα λόγια να πληρώσουμε τη ζημία που υφίσταται η επιχείρηση χωρίς όμως να έχουμε εισπράξει ποτέ ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της όταν αυτά υπήρχαν! Η εταιρία μας θέλει συνεταίρους στις ζημίες που η δική του πολιτική δημιούργησε, αλλά στα κέρδη καλοπέρναγε με τα ελικόπτερα και την πολυτελή ζωή του!

Χρησιμοποιεί δε το πρόσχημα ότι η άλλη εναλλακτική της επιχείρησης είναι να κλείσει καταστήματα και να απολύσει κόσμο. Εάν όμως είναι έτσι τα πράγματα γιατί δεν δεσμεύεται παράλληλα ότι αποφασίζοντας τη μείωση των μισθών μας αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει καταστήματα και να απολύσει κόσμο; Φυσικά δεν το κάνει, γιατί όπως όλοι υποψιαζόμαστε, αυτό που προωθεί είναι το κλείσιμο καταστημάτων και τις απολύσεις προσωπικού αλλά με μειωμένες αποζημιώσεις που θα έχουν προκύψει από το τσεκούρωμα των μισθών μας!

Οσο για τα παπαγαλάκια του που διαδίδουν ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε την Sprider ως ελληνική εταιρία ας το αφήσουν αυτό το παραμύθι που δεν πείθει πια κανέναν. Τι το περισσότερο ελληνικό έχει η Sprider Stores από τις άλλες τις οποίες κατηγορεί ότι της πήραν τη δουλειά (π.χ. Ζάρα); Μήπως παράγεται έστω και ένα ρούχο της στην Ελλάδα; Ολα από τη Κίνα έρχονται και μάλιστα είναι και χείριστης ποιότητας. Αρα το μόνο ελληνικό παραπάνω που έχουν τα Sprider Stores είναι τα αφεντικά της τα οποία πουλούσαν μούρη την εποχή των χρυσών αγελάδων και τώρα κλέβουν τα λεφτά των εργαζομένων ζητώντας τους να τους λυπηθούμε γιατί είναι Ελληνες. Αλλά εμάς που μας πατάνε στον λαιμό καθημερινά, τι είμαστε άραγε; Δούλοι και κορόιδα;

Υ.Γ. προς κ. Σάκη Ρουβά: Πότε θα αποφασίσετε κύριε Ρουβά να μιλήσετε για το έγκλημα κατά των εργαζομένων που συμβαίνει στην εταιρία που εμπιστευτήκατε την collection σας; Κι εσείς το παγώνι;

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!