tromaktiko: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στην Εσθονία

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στην Εσθονία



Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίον του υπουργείου Άμυνας της Εσθονίας στο Ταλίν που είχε κρατήσει και δύο ομήρους...
σκοτώθηκε όταν επενέβη η αστυνομία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Delfi.

Σύμφωνα με τον Μίχελ Λόιντε εκπρόσωπο της αστυνομίας του Ταλίν ο άνδρας αυτοκτόνησε, ενώ οι δύο όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.
Πυροβολισμοί και μία έκρηξη ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα από το υπουργείο Άμυνας όπου εισέβαλε ένας ένοπλος άνδρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο BNS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Πέτερ Κούιμετ, ο οποίος επεσήμανε ότι ο υπουργός Μαρτ Λάαρ βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα του επεισοδίου.
Η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από το υπουργείο στα μέσα του απογεύματος, δήλωσε από τη μεριά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλεξάντρα Σόλντσεβα.
"Οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο", η περίμετρος του οποίου ασφαλίστηκε από την αστυνομία, όπως διευκρίνισε η Σόλντσεβα.
Μία ομάδα των ειδικών δυνάμεων αποτελούμενη από 10 άνδρες εισήλθε στο κτίριο και στη συνέχεια ακολούθησαν νέοι πυροβολισμοί.
Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, τον οποίο επικαλείται το Delfi, ο δράστης της επίθεσης ήταν πρώην μέλος του εσθονικού στρατού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!