tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Χωρίς απόδειξη ...για φθηνότερα"

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Χωρίς απόδειξη ...για φθηνότερα"



Αν του πλήρωνες τα 23 € που είναι το ΦΠΑ του ποσού των 100€ θα τα απέδιδε στο κράτος στην δήλωση ΦΠΑ που κάνει κάθε τρίμηνο ή μήνα. Δεν θα τα έβαζε στην τσέπη του.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_752.html)

Άρα εσύ φοροδιαφεύγεις και όχι αυτός.
Όσο για το ποσό των 100€ για την εργασία του αν θέλεις το παζαρεύεις και αν νομίζεις οτι είναι ακριβό μην τον παίρνεις στην δουλειά.
Να γνωρίζεις οτι μέρος του ποσού των 100€ θα πάει και
στον ΟΑΕΕ τον οποίο πληρώνει είτε έχει δουλειά είτε όχι. Με το νέο σύστημα μπορείς να αγοράσεις το εργόσημο το οποίο θα περιλαμβάνει την αμοιβή του αλλά και το ένσημο του και να του τα δώσεις αν είναι φθηνότερα και συμφωνήσει να εργαστεί και αυτός για το ποσό αυτό.
Η παροχή υπηρεσίας δεν είναι σαν τα ψώνια από σουπερ-μαρκετ ή αλλού τα οποία μέσα στην τιμή τους περιέχουν την αξία του ΦΠΑ, επειδή και ο καταστηματάρχης τα αγόρασε από κάπου αλλού και πλήρωσε το ΦΠΑ εκεί. Η παροχή είναι είναι σαν να παίρνεις κάποιον στην δουλειά σου και αφού συμφωνήσεις το ποσό που θα παίρνει, τότε του κολλάς και τα ένσημα στο αντίστοιχο ταμείο, αλλά φορολογείσαι κιόλας διότι από την δουλειά που σου έκανε ο υπάλληλος σου πρέπει να κέρδισες και κάτι.
Αν θέλεις μπορείς να του ζητήσεις μείωση στα 100€(αν δεχθεί) αλλά να ξέρεις οτι η απόδειξη που είναι υποχρεωτική θα πρέπει να είναι το ποσό που συμφωνήσατε συν το ΦΠΑ 23% και όχι 23€

Αναγνώστης

--------------------

Αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες (ο θεός να τους κάνει) που αναφέρεις, αν τους καταλήγεις πιθανότατα θα πληρώσουν πρόστιμο αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω απο τα 20 ευρώ που γλύτωσαν, οπότε την επόμενη φορά, θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά να το ξανακάνουν.
Για φαντάσου τώρα, οτι πηγαίνεις στο super market για ψώνια. Περνάς απο το ταμείο, σου λέει η ταμίας πχ 50 ευρώ, και όταν της ζητάς απόδειξη, τα 50 γίνονται 61.5. Θα το δεχτείς;
Αυτός ο τύπος που σου καθάρισε την αποχέτευση, είναι αυτό που αναφέρεται ο Πάγκαλος όταν λέει "Μαζί τα φάγαμε".
Το πιο πιθανό είναι οτι δηλώνει εισόδημα κάτω απο το αφορολόγητο όριο, με τι διαφορά στην πράξη κερδίζει πολλά περισσότερα.
Αυτό είναι το κακό με τις υπηρεσίες. Το κράτος δυσκολεύεται να ελέγξει αυτό το φαινόμενο, και έτσι βρίσκουν την ευκαιρία κάποιοι να "τα τρώνε με τον Πάγκαλο"

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!