tromaktiko: Υγιεινά σνάκ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Υγιεινά σνάκ



Συνήθως όλοι μας προσέχουμε να έχουμε ένα υγιή μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, ωστόσο όταν πρόκειται για σνακ προτιμάμε κάτι λιπαρό, πικάντικο ή σκουπίδια.
Αυτό επηρεάζει την υγεία μας και προκαλεί προβλήματα. Η σημερινός φοιτητής δεν έχει χρόνο να περάσει πολλές ώρες στην κουζίνα για να δημιουργήσει θρεπτικά σνακ. Έχουμε πειραματιστεί ε κάποια υγιεινά σνακ που μπορείτε να ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν.

Smoothies φρούτων: Τόσο υγιεινό και νόστιμο. Βάλτε κάποια φρούτα όπως μήλα, μπανάνες, φράουλες, κ.λπ. στο μπλέντερ σας. Προσθέστε λίγο γάλα. Θα πρέπει να απλά να προσθέσετε λίγη ζάχαρη γιατί τα φρούτα είναι ήδη γλυκά. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι αντί για ζάχαρη. ΤΑ smoothies θα σας προσφέρουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία που είναι σημαντικά για τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού. Επίσης, πίνοντας ένα smoothie φρούτων θα σας δώσει μια ώθηση της ενέργειας.

Σαλάτα Καλαμπόκι: Το καλαμπόκι είναι κάτι που θα έρθει σε όλη τη σεζόν. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β, κυρίως θειαμίνης και νιασίνης. Το κίτρινο καλαμπόκι είναι μια καλή πηγή β-​​καροτίνης, η οποία παράγει βιταμίνη Α στον οργανισμό. Σε ένα μπολ, προσθέστε μια χούφτα καλαμπόκι, προσθέστε μερικές ψιλοκομμένες ελιές, ντομάτα, πιπεριά και λίγο κρεμμύδι. Προσθέστε το χυμό μισού λάιμ, μια κουταλιά ζάχαρη και αλάτι. Ανακατέψτε τη σαλάτα καλά. Είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Ψημένα σάντουιτς με φασόλια: Τα φασόλια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και το ψωμί ολικής αλέσεως προσφέρει υγιείς υδατάνθρακες και φυτικές ίνες που θα ικανοποιήσει την πείνα σας για ώρες. Πάρτε μερικές κουταλιές ψημένα φασόλια από την κονσέρβα. Απλώστε το πάνω από τοστ και έτοιμο! Είστε έτοιμοι να το φάτε.

Φρούτα και γιαούρτι: Υπέροχος συνδυασμός, χρησιμοποιείται πολύ ειδικά το καλοκαίρι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε ένα φλιτζάνι γιαούρτι με λίγο μέλι. Προσθέστε τα τεμαχισμένα φρούτα σας και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε μια χούφτα ξηρών καρπών όπως αμύγδαλα κάσιους,, καρύδια ή ακόμη και τα ξερά σύκα, τα βερίκοκα.Αυτό το σνακ θα σας παρέχει άφθονη ενέργεια που θα διαρκέσει για ώρες. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές γεύσεις του γιαουρτιού για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα.
http://universitas.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!