tromaktiko: Spiegel: "Επιφυλάξεις για τη διάσωση της Ιταλίας από το EFSF "

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Spiegel: "Επιφυλάξεις για τη διάσωση της Ιταλίας από το EFSF "



Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, οξύνονται οι αμφιβολίες στη γερμανική κυβέρνηση, αναφορικά με τη δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία για την...
εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της Ιταλίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ανάγκες της χώρας είναι τέτοιες που οι πόροι του EFSF δεν επαρκούν.

Στο 120% διαμορφώνεται το δημόσιο χρέος της χώρας, περίπου 1,8τρις ευρώ, με τη Γερμανική κυβέρνηση να εμμένει στη θέση ότι οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους πρέπει να επικεντρωθούν στις περικοπές δαπανών και στις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και όχι στο να επιτύχουν συμφωνίες «διάσωσής» τους.

Θυμίζουμε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει στη διάθεσή του 440 δισ. ευρώ, ενώ το περιοδικό σημειώνει ότι συνεχίζονται οι διαφωνίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σχετικά με το αν θα πρέπει να αγοράσει ιταλικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά.

Πρέπει να αναφέρουμε τέλος, ότι το γερμανικό περιοδικό φημίζεται για τις πολύ καλές του σχέσεις με τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων τα δημοσιεύματα, που αφορούν τέτοια ζητήματα, γίνονται μετά από συνεννόηση με το συνασπισμό της Μέρκελ.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!