tromaktiko: Η ιστορία 10 γνωστών προλήψεων και πως να τις «ξορκίσετε»

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η ιστορία 10 γνωστών προλήψεων και πως να τις «ξορκίσετε»



Όλοι έχουμε ακούσει αυτές τις προλήψεις, αλλά ποια είναι η προέλευση τους; Και το σημαντικότερο, πως θα τις «ξορκίσουμε»; Ακόμη κι αν δεν είστε προληπτικοί, δείτε την συνέχεια και θα καταλάβετε…




1. Αν σπάσεις καθρέφτη θα ακολουθήσουν 7 χρόνια γρουσουζιάς


Γιατί; Ένας καθρέφτης δεν περιέχει μόνο την εικόνα ενός ανθρώπου, αλλά και την ψυχή του. Πως να σωθείτε: Αφού περάσουν 7 ώρες, θάψτε τα κομμάτια του καθρέφτη στο φως του φεγγαριού!


2. Αν περάσεις κάτω από μια σκάλα θα έχεις κακοτυχία


Γιατί; Όταν γέρνει και ακουμπάει προς έναν τοίχο, η σκάλα σχηματίζει ένα τρίγωνο που αντιπροσωπεύει την Αγία Τριάδα. Όταν περνάτε κάτω από αυτό, προσβάλλετε το Θεό. Πως να σωθείτε: Φτύστε ανάμεσα από τα σκαλιά τρεις φορές.


3. Η μαύρη γάτα φέρνει γρουσουζιά


Γιατί; Μια θεωρία είναι ότι ο συσχετισμός που είχαν οι γάτες με την Αιγυπτιακή θρησκεία, έθεσε πολλούς Χριστιανούς στο περιθώριο. Εκτός από αυτό όμως, οι γάτες θεωρούνται πονηρά και ύπουλα ζώα. Πως να σωθείτε: Κάντε την γάτα να περπατήσει προς το μέρος σας, αυτό είναι καλή τύχη.


4. Αν κοιμάσαι με τα πόδια προς την πόρτα, κάποιος θα σου κλέψει την ψυχή


Γιατί; Πριν θαφτούν οι νεκροί τοποθετούνται συχνά σε αυτήν την θέση. Πως να σωθείτε: Μετακινήστε το κρεβάτι σας. Ή μην ξανακοιμηθείτε. Ποτέ.


5. Είναι γρουσουζιά να ανοίγεις ομπρέλα σε εσωτερικό χώρο


Γιατί; Όταν μια ομπρέλα ανοίγει σε εσωτερικό χώρο, εμποδίζει τον Θεό του ήλιου να μας προσφέρει τις ακτίνες του. Παράξενο, ε; Επίσης, μπορεί να σπάσει τη λάμπα σας. Πως να σωθείτε: Φτιάξτε τη διαρροή στην στέγη του σπιτιού σας!


6. Κακοτυχία αν σου πέσει αλάτι


Γιατί; Στο παρελθόν, το αλάτι ήταν ακριβό και είδος πολυτελείας και να το σκορπάς ήταν σαν να παραβιάζεις την καλή τύχη και την τύχη που σου παρουσιαζόταν από το άλας. Πως να σωθείτε: Ρίξτε ένα τσίμπημα στον αριστερό ώμο σας.


7. Η Παρασκευή και 13 φέρνει κακή τύχη


Γιατί; Στη βίβλο, ο Ιούδας ήταν ο 13ος καλεσμένος στον Μυστικό Δείπνο. Επιπλέον, στη ρωμαϊκή ιστορία οι μάγισσες μαζεύονταν σε ομάδες των 12. Το 13ο μέλος της ομάδας τους; Ο διάβολος. Πως να σωθείτε: Παραμείνετε τυχεροί και αγοράστε πόδια κουνελιού. Πολλά πόδια κουνελιών!


8. Είναι γρουσουζιά να βάλεις καπέλο σε κρεβάτι


Γιατί; Τα μαλλιά θεωρείτο ότι κρατούσαν τα πνεύματα του διαβόλου (βλέπε: στατικός ηλεκτρισμός) και το να βάλεις ένα καπέλο στο κρεβάτι κάνει το κακό να ξεχυθεί στα καθαρά σεντόνια. Πως να σωθείτε: Να μην φοράτε καπέλα.


9. Πουλί πετάει στο παράθυρο σου, ο θάνατος σου χτυπάει την πόρτα


Γιατί; Τα πουλιά ανέκαθεν θεωρούνταν αγγελιοφόροι κακών οιωνών. Πως να σωθείτε: Καλύτερα να ανησυχείτε για το καημένο το πουλάκι…


10.Step On A Crack, Break Your Mothers Back (Πατάς σε ρωγμή,σπάει η πλάτη της μητέρας σου)

Γιατί; Προφανώς προέρχεται από την αγγλική γλώσσα και η αρχική πρόληψη ήταν «Step on a crack and your mother will turn black – βήμα σε μια ρωγμή και η μητέρα σας θα γίνει μαύρη.» Με την πάροδο του χρόνου η ομοιοκαταληξία άλλαξε στην σημερινή της μορφή. Πως να σωθείτε: Μην περπατήσετε. Πουθενά. Και μην είστε τόσο ρατσιστές!


otherside.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!