tromaktiko: Επιστροφή Γκέκα στην Εθνική!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή Γκέκα στην Εθνική!



Οπως αποκάλυψε το gazzetta.gr, ο Φάνης Γκέκας επιστρέφει - μετανιωμένος όπως δήλωσε επίσημα - στην Εθνική ομάδα, για τον "τελικό" με την Κροατία. Κλήση-δικαίωση και για τον Χιώτη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τους «λεγεωνάριους» που θα βρεθούν στην ελληνική αποστολή και μέσα σε αυτούς είναι ο φορ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

O 31χρονος επιθετικός είχε πει ότι δεν θα ξαναφορέσει το εθνόσημο το 2010 καθώς δεν του άρεσαν ορισμένα πράγματα εντός της Εθνικής. Πλέον, η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται δύο εβδομάδες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κροατία και το επιθετικό πρόβλημα ήταν δεδομένο.

Ωστόσο έριξε νερό στο κρασί του και σε συνάντηση που είχε με τον Φερνάντο Σάντος και τον μάνατζερ της Εθνικής Τάκη Φύσσα, ζήτησε συγγνώμη από όλους για τη συμπεριφορά του και πλέον επιστρέφει στην Εθνική!

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε δει τις λύσεις του στην γραμμή κρούσης να περιορίζονται σημαντικά και επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή του Γκέκα για τα παιχνίδια με Κροατία και Γεωργία.

Ο Γκέκας ήταν πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής αλλά πήρε την απόφαση να απέχει από την «γαλανόλευκη» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και πιο συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου του 2010. Την ίδια εποχή ο Γιάννης Αμανατιδης και ο Σωτήρης Κυργιάκος ανακοίνων πως επίσης θετουν ευατούς εκτός ομάδας.

Αναλυτικά η δήλωση του Γκέκα στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ:
«Πριν από έναν χρόνο περίπου ανακοίνωσα ότι αποχωρώ από την Εθνική Ομάδα. Πιστεύω ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και είναι γενναίο να τα αναγνωρίζεις. Ήρθε ο καιρός να αναγνωρίσω το δικό μου και να ζητήσω συγνώμη πριν απ΄ όλους από τον προπονητή μου και την Ομοσπονδία, μα πάνω απ΄ όλους από τους συμπαίκτες μου.

Σήμερα θέλω να απευθυνθώ ειδικά σε αυτούς και να τους πω με ειλικρίνεια ότι δεν έχουν καταφέρει απλώς να φτιάξουν μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Κυρίως έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια οικογένεια. Εγώ, λοιπόν, επιθυμώ να επιστρέψω σε αυτή την οικογένεια, αφήνοντας πίσω τα λάθη που έκανα. Έχω υπηρετήσει την Εθνική Ομάδα με όλες τις δυνάμεις μου και το ίδιο σκοπεύω να κάνω σε περίπτωση που κριθώ αναγκαίος από τον προπονητή μου στο αμέσως προσεχές ή στο απώτερο μέλλον».

Κλήθηκε ο Χιώτης!

Κατά τα άλλα, ο τραυματισμός του Σηφάκη έφερε τον Σάκη Χιώτη από το ΑΠΟΕΛ στην Εθνική μας ομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σάντος στις κλήσεις της προεπιλογής για το ματς με την Κροατία αλλά και για αυτό με την Γεωργία, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους παίκτες που αγωνίζονται εκτός Ελλάδας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ αναφέρει:

Ο κ. Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την προεπιλογή ποδοσφαιριστών, που ανήκουν σε ομάδες του εξωτερικού, ενόψει των αγώνων της Εθνικής Ανδρών με την Κροατία (7/10) και τη Γεωργία (11/10) για τα προκριματικά του EURO 2012. Πρόκειται για τους Τζόρβα, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Πέτσο, Τζιόλη, Κονέ, Πλιάτσικα, Σαμαρά, Γκέκα, Χιώτη.
http://www.gazzetta.gr/




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!