tromaktiko: Με μείωση 30% έκλεισαν και οι θερινές εκπτώσεις στα Γιάννινα!

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Με μείωση 30% έκλεισαν και οι θερινές εκπτώσεις στα Γιάννινα!



Ούτε οι θερινές εκπτώσεις στάθηκαν ικανές να «φρενάρουν» την κατρακύλα που έχει πάρει η αγορά στα Γιάννινα. Η μείωση στο τζίρο των καταστημάτων αγγίζει κατά μέσο όρο το 30% και αυτό παρά τις πολλές και «γενναίες» προσφορές που έκαναν.Είναι παραπάνω από εμφανές, ότι, αν παραμείνει ως έχει η κατάσταση, όχι μόνο δεν θα ανακάμψει η αγορά, αλλά σύντομα θα εκτιναχθεί ο αριθμός των λουκέτων και βέβαια των απολύσεων. Για αυτό, τόσο οι καταστηματάρχες, όσο και οι καταναλωτές στα Γιάννινα χρειάζονται άμεσα κίνητρα για να αγοράσουν προϊόντα και να ενισχυθεί η ρευστότητα.
«Αν δεν αλλάξει η ψυχολογία στην Οικονομία, δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος» είπε χθες ο Γιώργος Νταλαμάγκας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.Ζήτησε μάλιστα από το Κράτος να είναι πιο συνεπές στις υποχρεώσεις του και να καταβάλει στους καταστηματάρχες όσα τους οφείλει, αφού σε διαφορετική περίπτωση, οι τελευταίοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, που συνεχώς αυξάνονται.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ…
Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σημαντική πτώση του τζίρου κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι του εμπορίου φέτος το καλοκαίρι, σε σύγκριση με πέρυσι. Πιο αναλυτικά, τα έπιπλα, ο οικιακός εξοπλισμός και τα ηλεκτρικά είδη έπεσαν 14%, τα καλλυντικά και τα φαρμακευτικά 13%, η ένδυση και η υπόδηση 10% και τα βιβλία –χαρτικά 10%. Η μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις χαρακτηρίζεται, πανελλαδικά, η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ…
Πλέον, οι καταστηματάρχες, για να προσελκύσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν θα καταφύγουν σε 10ήμερες προσφορές. Άλλωστε, κάτι τέτοιο προβλέπεται από σχετικό Νόμο.«Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε ιδιοκτήτη, αν θα κάνει ή όχι προσφορές. Αν κάνει, θα πρέπει να δηλώσει τα προϊόντα των προσφορών στον Εμπορικό Σύλλογο και στη Γραμματεία Εμπορίου» ανέφερε ο Γιώργος Νταλαμάγκας.
epirusblog.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!