tromaktiko: Εκλογές με τόσα καυτά "μέτωπα" ;

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές με τόσα καυτά "μέτωπα" ;



Ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να ανοίξει δύο «καυτά» μέτωπα και ήδη – σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν...έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης κ.κ. Λοβέρδο και Ραγκούση να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για τη δραστική περικοπή των θέσεων των γιατρών των ασφαλιστικών ταμείων (και των αμοιβών τους), που θα προχωρήσει παρά την αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου τους και την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.
Δύο θέματα που εάν τελικά προχωρήσουν, αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες κινητοποιήσεις των κλάδων.

Ήδη από σήμερα, με την αύξηση του ΦΠΑ στη εστίαση, η κυβέρνηση έχει ανοίξει ένα μεγάλο μέτωπο αντιπαράθεσης και αν σ΄ αυτά προσθέσουμε, τις κινητοποιήσεις στον χώρο των πανεπιστημίων (λόγω της ψήφισης του γνωστού νομοσχεδίου) αλλά και τη γενικότερη αγανάκτηση του κόσμου λόγω της συνεχιζόμενης λιτότητας, της ακρίβειας, της αύξησης της ανεργίας και τις δραματικές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, είναι άξιο ΑΠΟΡΙΑΣ πως μια κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες (όπως φημολογείται έντονα).

Όλα δείχνουν ότι με όλα αυτά τα μέτωπα ανοιχτά, οι εκλογές απομακρύνονται.
Όμως, μια διαφορετική απόφαση (εκλογές) τρία πράγματα μπορούσε να σημαίνει.

-Άγνοια εκλογικού κινδύνου με εκτός τόπου και χρόνου εκτίμηση της κατάστασης.
-Κρυφά χαρτιά (πρωτοβουλίες, αποτελέσματα κλπ) που θα ανατρέψουν το κλίμα
-Βούληση για να...χαθούν οι εκλογές.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός θα επισπεύσει τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις για γιατρούς και ταξί, πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανέβει στη ΔΕΘ με ενισχυμένο το μεταρρυθμιστικό του προφίλ και να δείξει ότι δεν διστάζει να τα βάλει με τις "συντεχνίες", τα "κεκτημένα" των οποίων προκαλούν τον ελληνικό λαό.

Στο σχέδιο για τους γιατρούς ενοποιεί τις αμοιβές των γιατρών των ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ στον ενιαίο πλέον ασφαλιστικό οργανισμό ΕΟΠΥΥ, βάζοντας πλαφόν 2.500 ευρώ στις μηνιαίες απολαβές τους αναλόγως τον αριθμό των ασθενών που θα τους εμπιστεύεται. Γι' αυτό άλλωστε και ο ίδιος υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα όχι μόνον θα καταστήσει πιο δίκαιο τον τρόπο πληρωμής τους, αλλά θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασθενείς οι οποίοι θα μπορούν να επιλέγουν θεράποντα μεταξύ πολύ περισσότερων γιατρών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!