tromaktiko: Για αναθεώρηση ιδιωτικοποιήσεων δεσμεύεται η ισπανική αντιπολίτευση

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Για αναθεώρηση ιδιωτικοποιήσεων δεσμεύεται η ισπανική αντιπολίτευση



Το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), που αναμένεται να περάσει θριαμβευτικά από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ξεκαθαρίζει ότι θα... αναθεωρήσει την υπό εξέλιξγ διαδικασία αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων και του εθνικού λαχείου, κάνοντας λόγο για «ακατανόητη βιασύνη» εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

«Πρέπει να σταματήσει η διαδικασία», ανέφερε ο Κριστόμπαλ Μοντόρο, συντονιστής του ΡΡ για οικονομικά θέματα κατά τη διάρκεια ημερίδας της εφημερίδας Cinco Dias.

«Αποκρατικοποιήσεις δεν είναι αρμόζον να προχωρούν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου» υπογράμμισε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μού προκαλεί υποψία αυτή η κυβερνητική βιασύνη».

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση της Ισπανίας ξεκίνησε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, σε ποσοστό 49%, του οργανισμού Aena, ο οποίος διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, με στόχο να εισρεύσουν στο δημόσιο 5,3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του υψηλού δημόσιου χρέους.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ενέκρινε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του LAE, του εθνικού λαχείου, με σκοπό να εισρεύσουν στο δημόσιο Ταμείο άλλα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα» σχολίασε σήμερα ο κ. Μοντόρο. «Ας γνωρίζει ο κόσμος περί τίνος πράγματος μιλάμε, εκεί όπου θα γίνει μια κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος, εμείς ερχόμενοι στην κυβέρνηση θα αναλύσουμε την κατάσταση, θα την επανεξετάσουμε» τόνισε ο Μοντόρο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!