tromaktiko: Ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας



Στην τελευταία κυβέρνηση «Μεγάλου Συνασπισμού» της Γερμανίας, προτού δηλαδή οι Ελεύθεροι Δημοκράτες εξελιχτούν στον εταίρο εξουσίας του CDU της Άνγκελα Μέρκελ...
ο Πέερ Στάινμπρουκ ήταν ο υπουργός Οικονομικών τον οποίο είχαν επιλέξει και προωθήσει οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD.

Σήμερα, με τον πολιτικό συνασπισμό του SPD με τους Πρασίνους, να προβάλει σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ως ο σχεδόν βέβαιος νικητής των βουλευτικών εκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία το 2013, ο Πέερ Στάινμπρουκ, δημοφιλέστερος πολιτικός στη χώρα που… ταλαιπωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμάται ότι θα είναι ο νέος Καγκελάριος.

Δηλαδή, εκείνος που θα καθίσει στην καρέκλα της Άνγκελα Μέρκελ, και καθώς τα γενικότερα δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένεται να έχουν αλλάξει, θα κληθεί να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της πολιτικής καθοδήγησης της Ευρώπης έξω και πέρα από τη σημερινή κρίση.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στη Γερμανία, επειδή χρησιμοποιεί μια πρωτόγνωρα ειλικρινή για πολιτικό ρητορική και γλώσσα. Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα νιάτα του, ενώ όσοι προσδοκούν «πολιτική αλλαγή» στο Βερολίνο, επισημαίνουν ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και προτερήματα για να ξεπεράσει το legacy του Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Όπως άλλωστε και ο πρώην Καγκελάριος, ο Πέερ Στάινμπρουκ δείχνει να είναι βαθιά προσηλωμένος στην ιδέα μιας Ενωμένης Ευρώπης. Χρησιμοποιεί μάλιστα και την ίδια ρητορική, μιλώντας για «Ηνωμένες Πολιτείες» της Ευρώπης. Ακόμη, τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, στην προσπάθεια της Ευρώπης να ξεπεράσει τη σημερινή, βαθιά και πολυσύνθετη οικονομική κρίση που βιώνει.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ μοιάζει… πολύ καλός για να είναι αληθινός. Σε σημείο που σε κάνει να εύχεσαι να γίνουν πιο σύντομα οι εκλογές στη Γερμανία, προκειμένου να αναλάβει εκείνος τα ηνία. Και βασικά, να φύγει «εκείνη»…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!