tromaktiko: Μια μικρή παρατήρηση/απορία ενός 17χρονου...

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μια μικρή παρατήρηση/απορία ενός 17χρονου...



Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. μου θύμισαν τις αντίστοιχες στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος πριν από 2 χρόνια...
κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστατείας του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του λοιπόν είχε κάνει λόγο για τα μέτρα τα οποία αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν την χώρα στην καταστροφή (αύξηση του Φ.Π.Α., πάγωμα/μείωση μισθών, αύξηση της φορολογίας στη μεσαία τάξη θα οδηγήσουν στον φαύλο κύκλο της κατάρρευσης είχε πει κατά λέξη.)

Εδώ ένα βίντεο με τα αποσπάσματα στα οποία αναφέρομαι..




Αυτά κάθ' αυτά όμως, είναι τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ''καταπολεμήσει'' την ύφεση. Μάλιστα, όλα αυτά προβάλλονται ως ''αναγκαίες θυσίες'' του ελληνικού λαού για να ξεπεραστεί η κρίση και ''να βγει απ' αυτήν η χώρα δυνατότερη''. Λαμβάνοντας υπ' όψιν όμως τις προηγούμενες δηλώσεις του Mr. George Papandreou αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι είναι ότι πορευόμαστε προς την χρεωκοπία.! Κωμικοτραγική υπόθεση...

Η απορία μου είναι το γιατί και το πώς κανένας από τους ''αντικειμενικούς'' δημοσιογράφους δεν έχει ποτέ (μα ΠΟΤΕ) διατυπώσει κάποια ερώτηση σχετικά με τα παραπάνω.. Είναι δυνατόν να τα σκέφτεται αυτά ένας μαθητής λυκείου και όχι κάποιος μορφωμένος και πετυχημένος δημοσιογράφος;; Κι όμως, στις μέρες μας, είναι.. Το ήδη διαβρωμένο σύστημα μέρα με τη μέρα σαπίζει όλο και περισσότερο..

Ένας ''αγανακτισμένος'' μαθητής από την Ξάνθη..

Υ.Γ. Στην ύλη του μαθήματος της Έκθεσης της Β' Λυκείου είναι ένα κομμάτι το οποίο αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της ''δημοσιογραφικής δεοντολογίας'' Θα 'ταν καλό η πλειοψηφία των σημερινών δημοσιογράφων να ανοίξει λίγο το βιβλίο (αν και όταν τυπωθεί) για να φρεσκάρουν λίγο τη μνήμη τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!