tromaktiko: Μεταφορά επιβατών και αποσκευών στο αεροπλάνο από το... μέλλον

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μεταφορά επιβατών και αποσκευών στο αεροπλάνο από το... μέλλον



Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν σχετικά με την εργονομία στα ταξίδια με αεροπλάνο - ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο ακόμη.



Η άφιξη και η αναχώρηση των επιβατών συνεχίζει να είναι μια περίπλοκη και αργή διαδικασία αλλά δεν νομίζουμε για πολύ ακόμα. Ενήλικες, παιδιά και τα άτομα με μειωμένη ή καθόλου κινητικότητα, τα οποία μεταφέρουν αρκετές αποσκευές χρειάζεται να μεταφερθούν με ιμάντες μεταφοράς, σκάλες και οχήματα δυσλειτουργικά για να φτάσουν εώς το αεροσκάφος. Ο σχεδιαστής Hannes Seeberg, εξαιτίας αυτής της έλλειψης συνέλαβε και σχεδίασε ένα πολυλειτουργικό όχημα που ονομάζεται Skylift όπως αναφέρεται από το Οbviousmag. .






Βασίστηκε στην ιδέα για την μεταφορά ανθρώπων και αποσκευών από το σταθμό διέλευσης να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο μόνο μια φορά, βγάζοντας στην άκρη την σκάλα, το κρύο αέρα ή τα φυσικά εμπόδια. Το Skylift έχει τέσσερις τηλεσκοπικές καμπίνες που πηγαίνουν πάνω-κάτω κατά μήκος των δύο αξόνων - αν και μοιάζει με ένα κοινό αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, τους επιβάτες ή τις αποσκευές μπορεί να τους μεταφέρει σε οποιοδήποτε επίπεδο σε μεγάλο ή μικρό αεροπλάνο.
Άλλωστε, αυτό το όχημα έχει ένα ευχάριστο, άνετο και φιλικό σχεδιασμό , και αυτό συμβάλλει στη λειτουργικότητά του - αμφισβητεί την παραδοσιακή εικόνα ενός αεροπλάνου με χρήση ιμάντων και σκάλας.

Μια τελευταία λεπτομέρεια: το skylift , σχεδιάστηκε το 2005, αλλά είναι ακόμα στα χαρτιά. Είδωμεν λοιπόν αν αυτό το σχέδιο θα υλοποιηθεί...





soknews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!