tromaktiko: Σε τραγική κατάσταση το φοροεισπρακτικό σύστημα - Η επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων έγινε λόγω της αδυναμίας είσπραξης του ΕΤΑΚ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σε τραγική κατάσταση το φοροεισπρακτικό σύστημα - Η επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων έγινε λόγω της αδυναμίας είσπραξης του ΕΤΑΚ



Μετά από τις δηλώσεις του υπουργού των οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ένα πράγμα έγινε κατανοητό, οτι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Και για αυτό είναι προφανές οτι δεν έκανε τίποτα η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ποιο συγκεκριμένα το υπουργείο οικονομικών αδυνατεί να εισπράξει το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009 ενώ ακόμη υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις με απλήρωτο το ΕΤΑΚ 2008. Μπροστά στην έλλειψη εσόδων από το ΕΤΑΚ το υπουργείο αναγκάστηκε να επιβάλλει τον νέο φόρο σε όλα τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή η επιβολή του δε σημαίνει σε καμία περίπτωση την κατάργηση του ΕΤΑΚ, έτσι ιδιοκτήτες ακινήτων είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα κληθούν να πληρώσουνε και τους 2 φόρους μαζί. Εκτός από τους παραπάνω φόρους υπάρχει και φόρος ακίνητης περιουσίας 2010 και 2011 που επίσης δεν έχει εισπραχθεί.

Το μεγαλύτερο βέβαια σφάλμα που κάνει η κυβέρνηση συνολικά αλλά και το υπουργείο των οικονομικών είναι ένα: δεν παραδέχονται την αλήθεια, οτι δηλαδή δεν κατάφεραν να βελτιώσουν το φοροεισπρακτικό σύστημα και τώρα βάζουν όλη την Ελλάδα και ειδικά αυτούς που πληρώνουν πάντα να ξαναπληρώνουν πάλι τα ίδια.

Η υπομονή των πολιτών όμως έχει εξαντληθεί.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!