tromaktiko: Περί κυνηγών ο λόγος...

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Περί κυνηγών ο λόγος...



Ειδικότερα για τη θηροφυλακή που αναφέρει ο φίλος αναγνώστης στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_3090.html#more, θα ήθελα να του πω... πως καλό θα ήταν να ενημερωθεί για όλο το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της θηροφυλακής, καθώς από το ιστορικό του βγαίνουν αξιόλογα συμπεράσματα.

Το ιστορικό του λοιπόν βασίζεται σε νομικά τερτίπια και ασάφειες. Π.χ. Υπουργικές αποφάσεις χωρίς την εξουσιοδότηση κάποιου Νόμου που νομικά ήταν άκυρες, αλλά εφαρμόζονταν γιατί δεν έκανε κανείς προσφυγή κατά αυτών όταν έπρεπε. Όλο το νομικό πλαίσιο εξακολουθεί να είναι σαθρό, και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Δεν νοείται ειδικός προανακριτικός υπάλληλος ο οποίος είναι ιδιωτικός υπάλληλος, προσλαμβάνεται, απολύεται και διοικείται από μέλη αστικών σωματείων ιδιωτικού δικαίου, τα οποία μέλη είναι ταυτόχρονα ελεγκτές και
ελεγχόμενοι.

Κατ' αρχήν δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτή εκρεμεί μετά από προσφυγή κατά της τελευταίας Υπουργικής απόφασης από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Δασικών υπαλλήλων. Υπάρχουν, δύο ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ γνωμοδοτήσεις από τον Άρειο Πάγο(από τον Αντιεισαγγελέα κ. Κονταξή), και μία τελευταία θετική (του Αντιεισαγγελέα κ. Μακρή). Από τη στιγμή λοιπόν που εκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, δεν μπορούμε να μιλάμε για ξεκάθαρα καθήκοντα. Επίσης από τη στιγμή που η γνώμη δύο Ανώτατων δικαστικών λειτουργών διίσταται, δεν
μπορούμε να ξέρουμε το αποτέλεσμα μιας τυχαίας καταδίκης κάποιου που κατηγορήθηκε, για απείθεια πχ, και έφεση στην έφεση φτάσει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως οι κυνηγετικές οργανώσεις προσπαθούσαν εδώ και μια δεκαετία να θωρακίσουν νομικά την θηροφυλακή και δεν έβρισκαν ανταπόκριση από τους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς. Μήπως γιατί οι δεύτεροι γνώριζαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο... νομικά ορθό;;;. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά για να περάσουν απαρατήρητα. Σημασία έχει πως το θέμα των αρμοδιοτήτων των θηροφυλάκων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Αν η Αγροφυλακή ήταν ένα τέχνασμα όπως λέει, αν ψάξει τη θηροφυλακή είμαι απόλυτα βέβαιος οτι θα τη χαρακτηρίσει ταχυδακτυλουργικό κόλπο. Και επειδή προφανώς δεν έχει ενημερωθεί καλά, να του κάνω γνωστό πως η Αγροφυλακή καταργήθηκε, και οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν εκεί μετατάχθηκαν στα Δασαρχεία με τους βαθμούς του Δασοφύλακα Α΄ και Β΄.

Στο τελευταίο σχόλιό του για τα καύσιμα ας ξαναδιαβάσει καλύτερα την ανάρτηση στην οποία αναφέρεται. Ο συντάκτης της μιλάει για τα οχήματα των Δασικών Υπηρεσιών και όχι των θηροφυλάκων. Όσο η εισφορά υπέρ της θηροφυλακής είναι υποχρεωτική, και όσο με νομικά κωλύματα <υποχρεώνουν> τους κυνηγούς να εκδίδουν άδεια κυνηγιού στους κυνηγετικούς συλλόγους, αυτά δεν πρόκειται να ξεμείνουν.


Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!